Lyme update #20: Natuurbehandeling en ziekenhuis opname

Zwart wit foto van Lauri die op bed ligt voor een groot raam en naar buiten kijkt. Mira de kat zit op de vensterbank.

Steeds vaker wordt er gevraagd om een gezondheidsupdate te schrijven. Ik stel het inderdaad al een tijdje uit. Het antwoord is: ik weet niet precies hoe het met me gaat. 


Mijn arts in Brussel is aan het wachten op een medicijn dat in 2020 op de Europese markt komt. Tot die tijd kan hij niet heel veel voor mij doen. Dat medicijn heb ik nodig om vooruit te kunnen bij die behandeling en vandaar dat we alle verdere antibiotica stopgezet hebben tot die tijd.
Tot dat medicijn er is, ben ik onder behandeling in een natuurkliniek in Nederland. We proberen daar zonder chemicaliën mijn lijf zo sterk mogelijk te krijgen. Dit betekent echter niet dat ik me dan ook beter voel. Mijn lijf sterk maken, betekent dat ik zelf af en toe hele slechte dagen heb, juist omdat mijn lijf zo hard aan het werken is.

Of ik iets merk van de wisseling in behandeling? Moeilijk te zeggen. Lyme is onvoorspelbaar. Is het de behandeling die verandering geeft, of gewoon mijn lijf?

Wat wel enorm opviel is dat ik veel behoefte had aan eten afgelopen tijd. Ik had trek, was op internet aan het zoeken naar recepten, ging soms zelfs koken en at af en toe met het avondeten mee. Ook heb ik minder last van de warmte dit jaar, wat laat zien dat mijn longen gezonder zijn dan in voorgaande jaren.

Helaas heb ik laatst ook een domper gehad. Een herxheimer reactie zorgde ervoor dat ik drie dagen lang niks binnen kon houden, ook niet via de sonde. Geen eten, geen drinken, geen medicijnen, geen pijnstillers. Ik werd opgenomen in het ziekenhuis waar ik vocht infusen kreeg om de herx af te zwakken. Het was geen pretje. Enorm veel overgeven, spasmes, pijn en afkick verschijnselen van het abrupt stoppen met pijnstillers wisselden elkaar af.

Ondertussen ben ik weer een week thuis en hou ik weer zelfstandig mijn vochtpijl hoog. Ook de pijnstilling blijft erin waardoor de afkick verschijnselen weg zijn. Leren eten heeft helaas wel een grote klap gehad en het gaat enorm lang duren voor dat weer bijgetrokken is. Ik gok dat het een weken/maanden plan gaat worden. Ook mijn spieren zijn er niet echt goed aan toe door alle extreme spasmes. Mijn fysio ging bijna in een hoekje huilen toen ze mijn spieren voelde. We hebben weer wat te doen zullen we maar zeggen haha.

Dus hoe het met mij gaat? Ik weet het oprecht niet. Onvoorspelbaarheid is de nieuwe constante factor en een specifieke mening heb ik er niet over. Ik neem het allemaal gewoon dag per dag en dan zien we wel ?

 

*Foto gemaakt door Loren Brouwers

3 reacties op “Lyme update #20: Natuurbehandeling en ziekenhuis opname

  1. Jeetje Lauri, wat een verhaal. Dat het maar snel 2020 mag zijn en dat dat het medicijn dan gaat zijn wat je enorm gaat helpen. Veel liefs x

  2. Lieve lauri, ik lees net je blog…wat is het toch zwaar k…zo door lyme in de tang gehouden te worden!! Sterkte meis…hoop echt dat t voor jou en andere mensen met lyme betere tijden komen!!
    Dikke knuffel, monique

  3. Hi Lauri, wat vervelend je heftige herx-reactie. Juist omdat eten juist zoveel beter ging…! Balen zeg… Heel veel sterkte met alles en thanks dat je de moeite hebt genomen om ons allemaal op de hoogte te houden middels deze update. Take Care! – Charlie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *