Lyme update #14: deel 2, sondevoeding

Het is een hele tijd geleden dat ik mijn laatste echte Lyme update plaatste (23 september OMG). Omdat ik zoveel te vertellen heb, vertel ik per onderdeel en werk ik zo alles af wat er gebeurd is op gezondheidsgebied.

De vorige keer dat ik schreef over mijn sondevoeding vertelde ik dat mijn lichaam langzaam steeds ietsjes zwaarder werd. Dat is zo doorgegaan tot ik rond de 50 kilo was. Net ietsjes eronder, ik blijf haken op 49, net een klein beetje balen, want 50 kilo klinkt veel leuker dan 49 haha. Ik ben dus nu stabiel en uit de gevaren zone qua gewicht.

Kan ik dan weer zelf eten? Nee, helaas niet. Toen ik 5 oktober in Brussel kwam, kon ik zelfs helemaal niks meer doorslikken behalve water. Zelfs mijn medicatie kreeg ik niet binnen. En wanneer ik het dan met veel moeite doorgeslikt kreeg, kon ik gelijk naar de wc rennen, want mijn lichaam accepteerde niks meer.

Gelukkig vertelde mijn arts dat ik alle medicatie via mijn sondevoeding slang naar binnen kon pompen. Gewoon fijnmalen en in een spuit met water oplossen. Hierdoor kon ik al mijn medicatie toch gewoon innemen. Over het feit dat ik helemaal niks meer kon eten, hoefde ik me niet zorgen te maken. Op dat moment moest ik me op andere dingen focussen en ik zou alle voedingsstoffen die ik nodig heb binnen krijgen via sondevoeding.

img_20161223_175204
Lekkere schuimkoek met kerstmis, die ik ook opgegeten heb. JEEEY

Ondertussen ben ik weer heel langzaam hele kleine beetjes aan het eten. Soms een halve peer, een andere keer een half kippenpootje. Er is een handje vol hele specifieke dingen die ik voortaan weer doorgeslikt krijg. Een halve peer klinkt misschien als iets wat te verwaarlozen is, maar voor mij en mijn omgeving was het een hele overwinning dat ik weer iets door kan slikken wat er niet meteen uitkomt op sommige momenten!

Het overgeven is helaas nog niet gestopt. Er zijn nog steeds genoeg momenten dat ik met mijn hoofd boven mijn mooie blauwe kotsbak hang en geloof me, wanneer je alleen sondevoeding, water en medicijnen in je maag hebt, is overgeven geen pretje. Maar ik onderga het lijdzaam en ik hoop dat het binnenkort een keertje afgelopen is. Voor nu ben ik gewoon blij dat mijn gewicht stabiel is en dat ik af en toe weer een beetje kan eten. Hopelijk zien jullie me binnenkort met een bord spaghetti zitten hihi.

 

Waar ben jij nieuwsgierig naar? Laat het weten in de reacties! Dan weet ik wat ik nog moet vertellen want ik vind het vrij lastig om alles terug te halen dus op die manier weet ik welke dingen ik nog moet bespreken hihi. 

Lees ook mijn update over: 
– Zuurstof therapie

2 reacties op “Lyme update #14: deel 2, sondevoeding

  1. Lieve Lauri,
    Fijn om weer iets van je te horen. Helaas nog niet de blogpost die wij allemaal zo graag willen lezen (en jij wellicht nog liever wil schrijven) maar hopelijk kunnen al deze updates leiden tot het (gezonde) leven dat je verdient! Ik stuur je vele lichtpuntjes en wens je een zo goed mogelijk 2017! Liefs

    1. Hihi, misschien een leuk ideetje voor 1 april om zo’n blogpost te schrijven. Ik zou het hilarisch vinden, maar denk dat mijn niet-lyme-hebbende volgers het niet zo zullen snappen en waarderen hahaha. Jij ook een goed 2017 met veel goede dagen hopelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *