Deodorant van een kristal… What?!

Wist je dat je met alleen een steen (een kristal om specifieker te zijn) je oksels zweetvrij kan houden? Ik geloofde er niks van dus ik kocht een kristal deodorant bij de drogist en probeerde hem uit. Vandaag vertel ik wat ik ervan vind! 

 

Wat heb ik gekocht?

img_20161020_234546

Ik kocht deze natuurlijke deodorant van het merk “DO2” bij Kruidvat. Er stonden een hele hoop verschillende merken van natuurlijke deodorant, wat mij enorm verbaasde want ik had er überhaupt nog nooit van gehoord! Ik kocht deze om dat de steen in deze deo er het ‘echtste’ uitzag. Gewoon gevoelskwestie hihi.

 

Hoe gebruik je het?

img_20161020_234732

Dit is het aluinkristal dat erin zit. Onderaan de deostick zit een draaischijf waarmee je het kristal naar boven en beneden kan draaien net zoals je met lippenstift doet.

Om het kristal te gebruiken, hou je hem even onder de kraan en smeer je daarna het vocht met het kristal uit over je oksel. Laat het water drogen en je bent klaar. De deo geeft geen vlekken op je kleding, dus je kan gewoon gelijk je kleding aandoen wanneer je oksels droog zijn. Na het gebruik spoel je het kristal nog even af om hem schoon te maken en droog je hem af.

 

De etiketten

img_20161020_234842 img_20161020_235007

Zoals je kan lezen op de etiketten is DO2 een van de huid- en milieuvriendelijkste deodorants die je kan vinden. De deodorant gaat namelijk jaren mee en dat is veel beter dan om de paar weken een nieuwe chemische deofles kopen. Ook is DO2 niet op dieren getest, bevat het geen toegevoegde chemische stofjes of parfum en stopt het de bacteriën. Klinkt allemaal heel goed vind ik!

 

Mijn mening

img_20161020_235102

Tot mijn grote verbazing werkt de deodorant echt! Sterker nog; ik heb nog nooit een deodorant gehad waarmee ik ècht 24 uur lang droog ben gebleven onder mijn oksels EN waarmee ik niet stink (want ik heb een vrij duidelijke lichaamsgeur door alle medicijnen). Het kristal is gemakkelijk in gebruik en ik ben razend enthousiast!

Waar ik vooral blij mee ben is dat er geen toegevoegde rotzooi in zit want mijn huid kan niet zo goed tegen al die middeltjes. Deze deo kan ik gewoon gebruiken zonder dat ik er last van krijg, het is namelijk gewoon puur natuur.

Ik kocht de DO2 Deo crystal stick bij Kruidvat voor €7,95 en hij is iets duurder dan de gemiddelde deodorant, maar als je bedenkt dat je maanden tot jaren met deze deodorant kan doen, haal je die kosten er echt wel uit en ben je zelfs goedkoper uit door deze deo te kopen.

Q: Had jij al ooit gehoord van kristal deodorant?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *