Maak je eigen body scrub!

Ik heb een super lekker recept gevonden om je eigen body scrub te maken! Geen chemicaliën, geen parfum en geen andere troep, gewoon natuurlijke producten die lekker voor je huid zijn. 

Ik krijg heel snel jeuk van alle winkel body scrubs (eigenlijk van alles dat ik op mijn huid of in mijn haar smeer) door alle troep en parfum die ze erin stoppen, vandaar dat ik ben gaan zoeken naar iets waar alleen maar natuurlijke producten inzitten. Aangezien dat niet bestaat voor een normale prijs, besloot ik om het zelf te gaan maken zodat ik precies weet wat er in mijn producten zit. En het voelde fantastisch, ik ben verslaafd!

Wat heb je nodig?

1

Wat heb je zoal nodig om body scrub te maken? Eigenlijk niet zo veel. Je kan het zo ingewikkeld maken als je zelf wil, maar voor het basisrecept heb je alleen zeezout, kokosolie (dit zorgt er ook voor dat je na het scrubben gelijk een bodylotion-achtige crème op je lichaam hebt, lekker!!!) en kelp nodig. Dit kan je allemaal halen in normale winkels halen. Ik kocht kelp bij De Tuinen en het zeezout en de kokosolie gewoon bij de Jumbo. Misschien hebben ze kelp ook wel bij een gewone drogisterij zoals het Kruidvat bedenk ik me nu, maar daar heb ik niet gekeken.

3

Omdat ze bij De Tuinen geen kelppoeder hebben, kocht ik kelp pillen en deze moest ik eerst nog eventjes fijn malen. Soms hebben ze ook kelp capsules. Deze kan je open breken en dan kan je het poeder eruit halen.

4

Tja en verder heb je natuurlijk ook nog een potje nodig om alles in te doen. Ik gebruikte deze super schattige mason jar.

De verhoudingen om deze bodyscrub te maken zijn heel simpel. Je vult iets minder dan de helft met kokosolie, gooit er een paar theelepels kelp bij en de rest vul je op met zeezout. Hoeveel je van alles nodig hebt, hangt af van hoe groot het potje is waar je alles in gaat doen.

Stap 1

5

Deze stap hoeft niet persé, maar ik vind het altijd fijn om te zorgen dat mijn potje helemaal bacterie vrij is. Om de bacteriën te doden doe ik een klein laagje water in mijn mason jar en zet ik hem zonder deksel twee minuten in de magnetron. Heel simpel! Daarna droog ik het potje af met een schone handdoek of laat ik hem op z’n kop een half uurtje drogen.

Stap 2

6

Zoals ik hierboven al zei, gebruik je iets minder dan 1/2 van je pot aan kokosolie. Doe de kokosolie in een schaal die tegen warmte kan en verwarm deze schaal boven een pannetje met water. Roer ondertussen af en toe door kokosolie heen.

7

Haal de schaal met kokosolie van het vuur wanneer alles gesmolten is en het een beetje op water begint te lijken.

Stap 3

8

Voeg ongeveer vijf theelepels kelp toe en vul de rest op met zeezout.

Stap 4

Stap 4 is een extra stap voor wanneer je je body scrub nog net ietsjes luxer wil maken, maar deze kan je overslaan voor wanneer je gewoon alleen het basisrecept wilt maken.

9

Als extraatje kan je nog wat olie en geurextract toevoegen om jouw body scrub nog net ietsjes lekkerder te maken! Je kan bijvoorbeeld amandelolie of jojoba olie toevoegen zodat je huid nog zachter wordt nadat je gescrubd hebt en je kan geurextract toevoegen zodat je lekker ruikt nadat je gescrubd hebt. Dat kan bijvoorbeeld rozengeur of lavendelgeur zijn. Deze spulletjes kocht ik ook bij De Tuinen.

10

Ik koos ervoor om lavendel-jojoba body scrub te maken. Mmmmmm….

Druppel voorzichtig een paar druppels geurextract in je potje. Roer en ruik na elke druppel die je toevoegt om te kijken of je je body scrub niet te sterk maakt. Je kan altijd nog druppels toevoegen, maar als ze er eenmaal inzitten en het te sterk ruikt, kan je ze er niet meer uithalen dus doe voorzichtig. Verder gebruik je ongeveer twee eetlepels olie.

11

Wat je natuurlijk ook kan gebruiken in plaats van lavendel geurextract, is echte lavendel! Ik wist niet zo goed waar ik gedroogde lavendel kon halen dus ik ben een beetje creatief geweest. Bij een plantenwinkel kocht ik een lavendelplant, zette hem voor het raam in de zon en ik gaf hem gewoon geen water meer hahaha. Na een paar dagen was de lavendel uitgedroogd en kon ik hem van de plant afhalen. Tadaaaa gedroogde lavendel hihi. En hij rook nog steeds super lekker! Ik heb ongeveer een handje lavendel gebruikt, de grotere bloemetjes heb ik doormidden geknipt zodat er minder klontjes in zouden komen.

Stap 5

hoofdafbeelding

En dan tot slot de laatste stap! Zet je mengsel in de koelkast en roer hem elk kwartier een keertje door totdat alles hard geworden is. Dit kan een paar uur duren, maar het is zeker de moeite waard!!!

WOEHOOOEEEE!!!!! Nu heb je je eigen heerlijke body scrub zonder alle troep die ze in de winkel verkopen! Als je hem hebt gemaakt, laat mij dan zeker weten hoe hij geworden is want dat vind ik echt heel leuk om te zien! Tag mij op Facebook, Twitter, Instagram of stuur een berichtje naar me op Snapchat [LauriGiepmans] 🙂

En nu achter die computer uit en genieten hihi.

Korte uitleg

2

Mocht je na de eerste keer dit recept echt heel lekker vinden, dan is het niet handig wanneer je alles nog een keertje moet doorlezen dus voor de mensen die hem vaker willen maken, heb ik hier een hele korte uitleg. En zo zie je dat ondanks deze hele lange uitleg, het eigenlijk een heel simpel receptje is. 

* Kelp – 5 theelepels
* Kokosolie – 1/2
* Zeezout – 1/2
* Eventueel olie – 2 eetlepels
* Eventueel geurextract – paar druppels

  • Kokosolie smelten.
  • Alles mixen.
  • In de koelkast en elk kwartier doorroeren.

Je kan mij ook volgen op Facebook, Twitter, Instagram en Snapchat [LauriGiepmans]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *