Die jeugd van tegenwoordig, met hun telefoon!

Ik ben verslaafd aan mijn telefoon… Ik dacht nooit dat ik dat ooit zou zeggen, maar hier zit ik dan, met schaamrood op mijn wangen mezelf te bedenken dat ik eigenlijk mega verslaafd ben aan mijn telefoon.

Een half jaar terug zou ik je uitgelachen hebben wanneer je mij vertelde dat ik nu verslaafd zou zijn. Ik deed bijna niks met social media, had vier apps op mijn telefoon staan, had een hekel aan mensen die de hele dag met hun telefoon zitten en kom hem gemakkelijk een hele dag boven hebben liggen wanneer ik al beneden was en hem was vergeten mee te nemen. Nu neem ik hem zelfs mee wanneer ik eventjes snel een glaasje drinken ga halen!

Het besef komt wanneer ik besluit om eventjes voor het slapen relaxt in wil gaan. Op de automatische piloot handel ik alles af. Ik zet het bad aan, loop naar boven, pak mijn pyjama, een tijdschrift, telefoon… Telefoon… Telefoon… Lauri, jij laat echt alles vallen, waarom zou je een telefoon mee in bad nemen?! Ik heb me er al meerdere keren schuldig aan gemaakt en het is gelukkig nog nooit fout gegaan, maar wat ben ik een sukkel wanneer ik met mijn bibberende handen een telefoon mee in bad neem. En daarbij, relaxt in bad gaan betekent niet mailtjes lezen, Facebook kijken en appjes beantwoorden. Ik laat de telefoon liggen. Om ervoor te zorgen dat ik na het bad ook niet op mijn telefoon ga, leg ik hem aan de andere kant van mijn kamer aan de oplader in plaats van naast mijn bed. Zo, dat kan niet fout gaan!

Eenmaal in bad met mijn magazine grijp ik drie keer naar een telefoon die er niet is. Waarom doe ik dat toch? Wat ik aan het lezen ben vind ik reuze interessant en ik heb helemaal geen telefoon nodig om het gezellig te hebben nu! Ook wanneer ik op de wc deksel zit na het bad om bij te komen voor ik mij af ga drogen mis ik mijn telefoon. Ik word pissig op mezelf. Kan ik niet gewoon eventjes lekker zitten en niks doen?! Ik voel me de hele dag overprikkeld en die telefoon werkt daar heel erg veel aan mee.. en dat weet ik ook goed… Waarom blijf ik dan toch nog naar dat ding grijpen?!

Ik begin na te denken en kom tot een conclusie, die ik misschien liever niet getrokken had, want stiekem maakte hij mij best wel een beetje verdrietig. Mensen van mijn leeftijd gaan op sommige dagen uit wanneer zij eigenlijk weten dat het slimmer is om dat op die specifieke dag niet te doen. Waarom zij dit toch doen? Het is gezellig, het is leuk, lekker sociaal zijn met de rest. Ik ga niet uit, ik ga niet naar school, ik ga niet gezellig naar de stad, ik ga niet lunchen. Ik app… Ik Facebook… Ik blog… Dat is mijn ‘gezellig’. En gezellig is verslavend. Een ‘normale’ tiener spreekt tientallen mensen op een dag. Ze zijn niet allemaal leuk, die mensen die je spreek (leraren bijvoorbeeld!), maar het zijn mensen. Als ik geen telefoon zou hebben, zou ik tien mensen per week spreken. Thank God dat ik toch nog gezellig met iedereen kan kletsen via mijn telefoon, maar een verslaving aan dat kleine rot ding sluipt er dan al gauw in.

Of ik mezelf nu op mijn vingers moet tikken voor mijn telefoon verslaving weet ik nog niet. Nee, het is niet goed dat ik de hele dag met mijn telefoon zit, maar het is ook wel weer iets wat mijn dagen een beetje leuker maakt. Misschien moet ik gewoon een telefoon vrij uur inlassen. De ironie hiervan is dat ik dit idee bedenk terwijl ik mijn appjes check voor het slapen gaan… Heeft die telefoon aan de andere kant van de kamer leggen toch niet geholpen…

5 reacties op “Die jeugd van tegenwoordig, met hun telefoon!

  1. Haha helemaal helemaal herkenbaar dit als of ik dit verhaal zelf heb geschreven l!Maar het enige verschil is dat ik 40 ben dus je hoeft er niet heel jong voor te zijn !

  2. Heel herkenbaar, ook mijn sociale wereld is behoorlijk gekrompen door mijn ziekte. Daardoor zijn het internet en mijn telefoon met alle apps steeds belangrijker voor me geworden. Af en toe zou ik wel wat willen minderen, maar ja . Hoe kom ik dan in contact met mensen? Heel humoristisch geschreven!

  3. Mooie blog Lauri
    Blijf jij nog maar lekker verslaafd aan je telefoon .
    Het helpt je door deze rot periode. Als je dadelijk weer een nieuw leven krijgt gaat het afkicken vast vanzelf. Xxxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *