Geluksmomentje: Het nummer “Lilian” van Maaike Ouboter

Een tijdje terug kwam ik dit nummer tegen op Facebook. Eerst vond ik het helemaal niks, maar toen ik hem wat vaker luisterde en wat beter op de tekst lette, stonden de tranen in mijn ogen. Wat een mooi nummer! En wat omschrijft hij goed hoe het voelt om ziekt te zijn! Echt een geluksmomentje en daarom deel ik hem me jullie!

 

 

Beloof je me te blijven vragen hoe het gaat, en dat je gewoon nog met me praat alsof er niets veranderd is.
 Beloof je me dat je niet bang bent, tenminste niet banger dan ik.
 En beloof je me sterk te laten zijn en dat je niet van elke wankel schrikt.
 En beloof je voorzichtig te zijn, en dat je me op zult vangen, doen alsof het voorbij is?
 En beloof je me dat ik dan even onzichtbaar mag zijn?
 Beloof je dat?
Beloof je me de wereld en de tijd? En dat ik eindeloos mag reizen, maar als dat niet zo blijkt te zijn..
 Beloof je dan dat je niet kwaad wordt, tenminste niet kwader dan ik.
 En beloof je me uit te laten lachen.
 En beloof je me voorzichtig te zijn, en dat je me op zult vangen als niemand er bij is.
 En beloof je dan dat ik dan zelfs even onzichtbaar mag zijn? En dat je me op zult vangen, doen of het voorbij is.
 En beloof je dan later te liegen, dat je het eigenlijk steeds vergat.
 Beloof je dat?

 

Het allermooiste zinnetje uit dit nummer vind ik “beloof je me sterk te laten zijn en dat je niet van elke wankel schrikt?”. En dan zeker dat laatste stukje want niet schrikken van elke keer wanneer er iets met mij gebeurd, maar wel helpen wanneer ik val, dat is wat iemand doet die je ziekte echt begrijpt. Zo zegt mijn gezin (en Tycho) altijd “recht blijven lopen!” wanneer ik bijna val, maar dat is dan ook alles, terwijl andere mensen schrikken en gelijk naar me toe rennen. Snap je wat ik bedoel? Gehe…

 

1 reactie op “Geluksmomentje: Het nummer “Lilian” van Maaike Ouboter

  1. Idd een super mooie tekst en ozo waar! Je bent gewoon lauri en toevallig ben je ziek. Maar dat wil niet zeggen dat je niks mag en kan doen. En als het niet helemaal lukt zijn wij er om naast je te staan. Ik ben trots op jou. Xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *