Deze geweldige series heb ik gekeken

Ik kijk heeeel graag series. Deze negen geweldige series heb ik tot nu toe al gekeken!

orphan-black

Orphan Black
De serie draait om Sarah Manning, die getuige is van de zelfmoord van haar doppelgänger Beth Childs. Manning neemt vervolgens Childs’ identiteit over, en duikt zo dieper het leven in van haar kloon. Uiteindelijk blijkt dat ze meerdere ‘zussen’ heeft, verspreid over Noord-Amerika en Europa, en dat er een plan is om hen te vermoorden. De serie snijdt de thema’s ‘moraal’ en ‘ethiek’ van menselijk klonen aan, en het effect op persoonlijk identiteit.

unbreakable-kimmy-schmidt

The unbrakable kimmy smith
In Unbreakable Kimmy Schmidt draait het om de wereldvreemde Kimmy Schmidt. Ze heeft jarenlang met een sekte in een grot gewoond. Vier meiden dachten door het vertrouwen in een priester dat de wereld was vergaan door een nucleaire aanval. Terwijl ze Kerst vieren, midden in de zomer, worden ze bevrijd door het leger. Hun bizarre verhaal zorgt ervoor dat ze naar New York afreizen om te verschijnen in talkshows. Daar wordt voor de eerste keer de vraag gesteld wat de meiden denken te gaan doen. Het zet Kimmy aan het denken en ze besluit in New York te blijven.

under-the-dome

Under the dome
Het verhaal gaat over een klein fictief plaatsje in de Verenigde Staten, genaamd Chester’s Mill, waar een mysterieuze koepel (dome) de stad omringt. Niemand kan Chester’s Mill nog in of uit gaan. Terwijl de inwoners gevangen zitten, breekt paniek en chaos uit. Wanneer militairen een oplossing proberen te vinden en het gebied aan de buitenkant van de koepel omsingelen, gaan de inwoners zelf op onderzoek uit.

broadchurch1

Broadchurch
Het verhaal begint met het vinden van het lichaam van een jongen op het strand van Broadchurch. De lokale rechercheur Ellie Miller (Olivia Colman) wordt op deze zaak gezet en de leiding van deze zaak wordt gegeven aan de nieuwe inspecteur Alec Hardy (David Tennant), Miller is teleurgesteld omdat zij de nieuwe inspecteur wilde worden. Wanneer Miller en Hardy bij het lichaam aankomen, ziet Miller tot haar schrik dat het lichaam aan Danny Latimer hoort, Danny is de zoon van een goede vriendin van haar en is ook een vriend van haar zoon Tom. Miller moet nu haar uiterste best doen om het werk gescheiden te houden van haar privéleven. Tijdens hun onderzoek komen zij verschillende verdachten tegen, als zij uiteindelijk de werkelijke dader vinden schokt zijn identiteit iedereen.

The-Vampire-Diaries-the-vampire-diaries-35000389-1920-1080

The vampire diaries
‘Meer dan honderd jaar leefde ik in verborgenheid. Maar nu niet meer. Ik weet dat het gevaarlijk is, maar ik moet haar leren kennen.’ Duister, dreigend, zinderend van bloeddorst en onbevattelijke romantiek: dat zijn The Vampire Diaries, ooit begonnen als een niet te missen serie romans door L.J. Smith, inmiddels uitgegroeid tot een niet te missen televisiesucces.De serie volgde het leven van Elena Gilbert (Nina Dobrev) in de eerste 6 seizoenen. Zij woonde samen met haar broer Jeremy (Steven R. McQueen) en hun tante Jenna Sommers (Sara Canning), die nadat de ouders van Elena en Jeremy verongelukten, hun voogd werd. Voornamelijk speelt de serie zich af in Mystic Falls, Virginia. Een stad met een bovennatuurlijke geschiedenis, sinds de migranten uit New England in de late 19e eeuw zich er hebben gevestigd.

The-Originals

The origionals
Wanneer Klaus een bericht krijgt dat er iemand in New Orleans iets plant dat een bedreiging vormt, gaat hij op onderzoek uit. Uiteindelijk sluiten zijn broer en zus zich bij hem aan. Dit is de eerste keer dat ze weer in New Orleans zijn sinds 1919. Ze hebben de stad in feite opgebouwd, maar ze moesten vluchten vanwege hun wraakzuchtige vader. In hun afwezigheid heeft Marcel, Klaus’ protegé, de controle over de stad genomen inclusief de heksen en de weerwolven. Klaus redde Marcel van mishandeling en veranderde hem uiteindelijk in een vampier. Klaus komt er ook achter dat de weerwolf Hayley zwanger is van hem en een gevangene is van Sophie, een heks die een bepaald ritueel wil laten voltrekken en Marcel’s regeerperiode verwoesten. Hoewel Klaus eerst geen verantwoordelijkheid wil nemen voor alles wat er in de stad gebeurt, beslist Klaus uiteindelijk om te blijven. Hij wil de stad terugnemen van Marcel.

Fringe8

Fringe
De reeks draait rond FBI-agente Olivia Dunham, de verwarde maar geniale professor dr. Walter Bishop en zijn eveneens geniale zoon Peter. Zij worden belast met een aantal vreemde zaken die over de hele wereld gebeuren. Al die vreemde gebeurtenissen zijn blijkbaar op de een of andere manier aan elkaar gelinkt; er is duidelijk ‘een patroon’ te herkennen dat over alle zaken heen loopt. Het patroon kan tevens gelinkt worden aan Massive Dynamic, een firma die een aantal patenten houdt op een aantal nieuwe technologieën en enkele mysterieuze onderzoeken doet. Alle zaken draaien rond Fringe science, een tak van de wetenschap die zeer speculatief en omstreden is. Voorbeelden van deze tak van de wetenschap zijn levitatie, telepathie en onzichtbaarheid.

ksdet544wnhg-full

Orange is the new black
Piper Chapman (Taylor Schilling) wordt veroordeeld tot 15 maanden gevangenis voor het transporteren van drugsgeld voor Alex Vause (Laura Prepon), een internationale drugssmokkelaar en voormalig geliefde. Piper Chapman verruilt haar comfortabele New York-leventje in voor een oranje overall. In de vrouwengevangenis vindt ze onverhoopt strijd en kameraadschap binnen een opmerkelijke groep gevangenen.

pretty-little-liars-seizoen-6-netflix

Pretty little liars
Rosewood lijkt de perfecte woonplaats: het is er mooi, netjes en sfeervol. Een plek waar iedereen elkaar kent. Maar schijn bedriegt en het gras bij de buren blijkt lang niet altijd groener. Aria Montgomery, Hanna Marin, Spencer Hastings, Emily Fields en Alison DiLaurentis houden samen een slaapfeestje in Spencers schuur. Wat een gezellige avond had moeten zijn, eindigt in een mysterieus drama. Midden in de nacht verlaat Ali de schuur en ze keert niet meer terug. Haar verdwijning houdt Rosewood in haar greep: wat is er met Alison gebeurt? Vlak na Ali’s verdwijning verhuist de familie Montgomery voor een jaar naar IJsland. Als Aria terugkeert naar haar geboortestad, lijkt de rust enigszins wedergekeerd. Er is echter een heleboel veranderd. Haar voormalige vriendengroep is volledig uit elkaar gevallen en Hanna is de nieuwe Queen Bee van Rosewood High. In het huis waar Ali vroeger met haar familie woonde, komen nieuwe mensen te wonen: de familie St. Germain. Zij stuiten op een schokkende vondst: het lichaam van Alison blijkt al die tijd bij hen in de tuin te hebben gelegen. Eindelijk is het mysterie rondom Alisons verdwijning opgelost. Tenminste, dat lijkt zo. Wie Alison heeft vermoord, is namelijk nog steeds onduidelijk en als klap op de vuurpijl krijgen Aria, Emily, Hanna en Spencer ineens vreemde berichtjes van iemand die zichzelf ‘A’ noemt. A blijkt alle diepste en duisterste geheimen van de vier meiden te weten; dingen die alleen Alison wist.

Welke series kijk jij graag? Ik kan wel wat tips gebruiken want mijn “to watch” lijstje is op hihi. Laat maar weten 🙂

De uitleg onder elke serie is niet door mijzelf geschreven, het zijn samenvattingen van bol.com, wikipedia en dergelijke andere websites.

3 reacties op “Deze geweldige series heb ik gekeken

  1. Ben ook fan van Fringe, The Originals, Under the Dome en Orphan Black! Tips… Hmm… Ik kijk heel veel. Maar vind deze series ook top: Arrow, The Flash, Humans, Sense8, The Returned, The Messengers, The Last Man on Earth, The Blacklist, Grimm, Sleepy Hollow, Once Upon A Time en Homeland. Misschien zit daar ook iets voor jou tussen :-).

  2. Wat leuk! Ik heb zelf ook Orange is the new black en Pretty little liars gekeken, maar verder geen van de series die jij noemde ook al wil ik dat nog wel gaan doen. Naast OITNB en PLL heb ik ook Game of Thrones, Once Upon a Time, Sherlock en The Carrie Diaries gekeken 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *