Gewoon Lauri is meer dan genoeg

 Ik was altijd best wel onzeker over mezelf (en heb nu soms ook nog wel mijn momenten dat ik liever gewoon eventjes verdwijn), maar door te beseffen dat gewoon Lauri meer dan genoeg is, ben ik zó veel zekerder van mezelf geworden. Het is jammer dat nog steeds niet iedereen dit beseft van zichzelf. 

Vroeger wilde ik altijd speciaal zijn. Anders dan de gemiddelde mens. Iemand die echt iets bereikt heeft. Op de basisschool had ik niet veel vriendinnetjes en was ik vaak jaloers op de meisje die super populair waren. Wat hadden die meisjes dat ik niet had? Ik was toch ook mooi en grappig? Soms had ik het idee dat die meisjes iets hadden dat ik niet had. Was ik minder dan zij? Ook toen ik net op de middelbare school zat ging het weer ongeveer hetzelfde. Ik was niet zeker over mezelf en had het idee dat ik iets fout deed. Tot op de dag dat ik erachter kwam dat dat precies was wat ik fout deed. Juist door niet alleen maar gewoon Lauri te willen zijn, was ik niet 100% mezelf en maak je dus ook niet snel vrienden. Ik probeerde zo hard dat ik eigenlijk mensen weg stootte.

Dat mensen vanzelf naar je toe komen en je leuk vinden om wie je bent, daar kwam ik pas achter toen ik na dat jaar in de eerste van de middelbare school bleef zitten en alweer een nieuwe start kon maken. Ik nam mezelf voor om rustig aan te doen, mensen naar mij toe te laten komen en ik zou dan wel zien waar het schip zou stranden. Natuurlijk moet je wel af en toe een praatje met mensen maken, want anders leren ze je ook niet kennen, maar ik moest er gewoon op vertrouwen dat het vanzelf wel goed zou komen. Dat was ook zo. Binnen een paar weken kreeg ik wat vriendinnen en mijn zelfvertrouwen groeide. Het fijne was dat ik bij deze vriendinnen niet het idee had dat ik me beter voor moest doen dan ik was. Juist door 100% mezelf te zijn kreeg ik meer vriendinnen en dat gaf me heel veel zelfvertrouwen.

Waarom ik dit met jullie deel, weet ik eigenlijk niet. Ik denk dat ik toen ik rond groep 7 deze ‘crisis’ kreeg, ik best wel veel gehad zou hebben aan een artikel zoals dit. Ik hoop dat er nu misschien meisjes zijn die dit lezen en ook tot het besef komen dat je met gewoon jezelf zijn veel verder komt en dat je vriendinnen je toch wel aardig vinden, ook al ben je niet altijd die super leuke, grappige en mooie versie van jezelf. Dan kom nep over en uit eindelijk duw je daar je vriendinnen alleen maar mee weg.

Deze levensles gebruik ik nu nog steeds wanneer ik me onzeker voel in nieuwe situaties, want hoewel ik dit allemaal eigenlijk weet, voel ik me toch nog vaak heel onzeker wanneer ik in een nieuwe situatie komt waarbij ik met vreemde mensen moet praten. Het is dan fijn om te weten dat ik het verste komt met gewoon mezelf zijn en dat niet iedereen mij leuk hoeft te vinden. Gewoon Lauri is meer dan genoeg en wie dat niet leuk vind, die heeft pech, want ik ben super blij met mezelf!

1 reactie op “Gewoon Lauri is meer dan genoeg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *