Column van een Lyme patiënt: verdwaald in eigen keuken

“Waar ligt het brood?”

“Hier!”

Vol zelfvertrouwen trek ik een keukenla open en wil naar een broodzak grijpen die er niet ligt. Verbaasd kijk ik in de la. De hele la is gevuld met kruidenpotjes. Ik kon toch zweren dat ik hier de vorige keer het brood vandaan had gehaald. Een beetje verward kijk ik om naar de vriend die om het brood vroeg.

“Ahh, het zal vast wel in de vriezer liggen”

Ik loop naar de vriezer toe terwijl die vriend achter me aan sjokt. Maar wanneer ik de la van de vriezer open trek waar normaal gesproken het brood in ligt, liggen er weer allerlei producten in die nooit in de broodla horen te liggen. Lichte paniek slaat toe, waar ligt in godsnaam dat brood?!

Dan komt de klap. De laatste keer dat ik brood at was twee jaar geleden. Twee jaar lang heb ik geen keukenkastjes meer opengetrokken voor eten, want ik eet niks meer sinds toen. Ik at afgelopen jaren alleen maar sondevoeding. Inderdaad, dat brood lag twee jaar geleden in die la, maar waar ligt het nu? Ik ben gewoon verdwaald in mijn eigen keuken… Vol stress probeer ik te verbergen dat ik bij god niet weet waar alles ligt in onze keuken en stel voor om lasagne warm te maken, want die had ik namelijk net wel zien liggen.

“Nee joh, brood is goed.”

“Weet je het zeker, is zo opgewarmd hoor?”  vraag ik in de hoop dat hij voor lasagne gaat kiezen.

“Nee doe maar brood.”

Shit. Brood… Uhmmm… Voorzichtig begin ik lades open te trekken op zoek naar brood. Maar bij elke lade die ik open trek waar geen brood ligt, kruimelt mijn vertrouwen stukje bij beetje af. De vriend staat gewoon rustig tegen het aanrecht leunend op zijn telefoon te kijken. Gelukkig. Nu hoef ik niet te vertellen dat ik eigenlijk geen flauw idee heb waar ons brood ligt.

HEBBES! De allerlaatste la bevat een zak met brood. Ik slaak een zucht, nog nooit ben ik zo blij geweest met iets als met de vondst van dit brood. Opgelucht loop ik met de zak in mijn hand naar de vriend toe die nog steeds rustig op zijn telefoon kijkt.

“Gevonden!”

“Ah nice, waar staat het beleg?”

 

1 reactie op “Column van een Lyme patiënt: verdwaald in eigen keuken

  1. Humoristische omschrijving van eigenlijk een hele verdrietige situatie. Ik zal proberen de komende tijd alle voedingswaren op dezelfde plaats te houden ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *