Young Lyme Warriors Beterschapskaartjes

Een tijdje terug ging ik op een Lyme vakantie met de Young Lyme Warriors groep (samenvatting daarvan kan je hier zien) en dat was zo mooi en bijzonder dat we een tweede vakantie georganiseerd hebben. Langer en groter dan de vorige zodat we nog meer jongeren deze bijzondere ervaring mee kunnen geven. Om deze vakantie betaalbaar te houden hebben we een actie opgezet; een verkoop van beterschapskaartjes en de opbrengst gaat naar de Lyme vakantie! 

Uitleg over de actie

Young Lyme Warriors is een lotgenotengroep voor jongeren van 15 t/m 25 jaar met de ziekte van Lyme.

Het is enorm belangrijk om contact te kunnen hebben met mensen van je eigen leeftijd die hetzelfde doormaken als jij zelf en daarom organiseert de Young Lyme Warriors groep lotgenotenvakanties waarin deze jongeren zich gewoon even niet als buitenstaander of geïsoleerd voelen.

Dit is niet een gewone vakantie, want alle jongeren zijn ziek en hebben dus speciale zorg nodig. Vandaar dat t het totaalplaatje van de kosten hoger is dan bij een gewone vakantie, er moet namelijk met veel factoren rekening gehouden worden: rolstoel vriendelijk, slaapkamer beneden, een bad, veel banken om te kunnen liggen, niet te druk om prikkels te verminderen, aanwezigheid van verzorging, eten wat aan allerlei allergie eisen moet voldoen, niet teveel mensen op één slaapkamer, ga zo nog maar even door… Daarnaast hebben de jongeren die meegaan weinig geld te besteden want al het geld dat ze hebben, gaat op aan behandelingen en kosten voor de verzorging.

Om deze vakanties toch te kunnen financieren zijn we een actie gestart. We verkopen beterschapskaartjes met een knipoog. We kwamen erachter dat er een groot tekort is aan beterschapskaartjes voor chronische ziektes. ‘Beterschap’ dekt de lading niet helemaal wanneer je al jaren ziek bent en het nog jaren gaat duren voor je beter bent of, zoals bij veel chronische ziektes, je nooit beter gaat worden.  Deze kaartjes zijn een leuk alternatief voor de standaard beterschapskaartjes, waarmee je iemand toch een hart onder de riem kan steken, maar dan wel op een grappige manier die bij de situatie past.

 

Bestellen:

De beterschapskaartjes kosten €1,50 per stuk en een setje van alle zeven kaarten kost €8,50 (excl. verzendkosten).  Je kan de kaartjes bestellen door een mailtje te sturen naar lauri-giepmans@hotmail.com of je kan contact met me opnemen via social media. Alle te bestellen kaartjes zie je hieronder op de foto’s. Het formaat van de kaartjes is 10×15 en de achterkant is leeg zodat er extra veel ruimte is om lieve berichtjes te schrijven 🙂

100% van de opbrengst gaat naar de Young Lyme Warriors vakanties en door een kaartje te kopen maak jij het dus mogelijk dat jonge Lyme patiënten even uit hun slaapkamer weg kunnen en zich gewoon even jong en normaal kunnen voelen. Deze kaartjesactie is mede mogelijk gemaakt door www.kaartje2go.nl

Weet je niet wat je met deze kaartjes zou moeten doen omdat je zelf niemand kent die zo’n kaartje nodig heeft? Nou je kan je bijvoorbeeld inschrijven bij Write for Lyme (of andere goede doelen acties) en deze kaartjes sturen naar een onbekend iemand die steun nodig heeft.

Welk kaartje vind jij het leukste?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *