DIY lavendel slaapmasker

Wanneer je moeite hebt met in slaap komen of veel nachtmerries hebt, is deze DIY echt iets voor jou! Vandaag laat ik je zien hoe je een slaapmasker maakt waardoor je makkelijker in slaap kan vallen en rustig blijft slapen. Ik heb heel vaak nachtmerries en door dit trucje zijn ze minder erg en ben ik sneller van de schrik bekomen wanneer ik er eentje gehad heb. 

 

Wat heb je nodig?

  • Slaapmasker
  • Gedroogde lavendel (Lavendel heeft veel helende werkingen. Zo is het bekend dat de geur van lavendel je helpt om in slaap te komen, nachtmerries afzwakt en je helpt te ontspannen. Dat zijn de drie dingen die je nodig hebt om lekker te slapen, dus eigenlijk zou iedereen een zakje lavendel onder het kussen moeten hebben!)
  • Schaar
  • Naald & draad

Stap 1

Knip een kleins stukje van het slaapmasker open. Dit kan je het beste in de buurt van de naad doen, want dan kan je hem daarna mooier dichtnaaien.

Stap 2

Schep daarna de gedroogde lavendel in het slaapmasker totdat er overal een beetje lavendel zit.

Stap 3

Pak een draad in de kleur van je slaapmasker en knip een stuk af. Wiebel daarna de draad door het oog van de naald (gevloek is toegestaan) en trek dan allebei de uiteindes even lang waardoor je nu een dubbele draad hebt. Maak een knoopje aan de onderkant van de draad voor het beginnetje en naai vervolgens je slaapmasker weer dicht. Mijn handen trilde toen ik aan het naaien was, dus heel netjes ziet de mijne er niet uit haha.

 

En klaar!

En dan heb je jouw eigen slaapmasker tegen nachtmerries en om sneller in slaap te komen. Wanneer het masker zijn geur verliest, kan je even met je vingers door het stof heen de lavendel op en neer schuiven. Hierdoor komt er weer nieuwe geur vrij. Doordat je gedroogde lavendel gebruik kan dit masker jaren meegaan! Mocht een slaapmasker nou niks voor jou zijn, dan kan je natuurlijk ook gewoon een zakje lavendel onder je kussen leggen.

Heb jij nog tips om beter in slaap te vallen of om nachtmerries weg te jagen? Dan kunnen we elkaar helpen hihi 🙂

1 reactie op “DIY lavendel slaapmasker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *