Nieuw familielid!

Hallo allemaal, mijn naam is Cammi en ik ben Lauri’s nieuwe camera. Het heeft heel lang geduurd voordat ik geadopteerd kon worden want ik schijn nogal duur te zijn (vandaar dat ik ook een meisjesnaam heb, meisjes zijn ook altijd duur hihi). Hiervoor woonde ik in het magazijn van Foto Anno Bakker en zij hebben mijn nieuwe mama geholpen door korting te geven op mijn adoptie. Hierdoor had mama nog geld voor extra batterijen enzo, dat was heel handig 😛 

Bron afbeelding

Camera

Haha oke even alle gekheid aan de kant, ik heb een camera gekocht! Het is een Panasonic Lumix FZ1000 en ik kocht hem bij FotoAnnobakker.nl. Toen ik op Twitter vroeg naar ervaringen van andere mensen bij deze camera, pikte zij mijn tweet op en mocht ik mijn camera met korting bij deze webshop kopen. Dat was heel fijn, want met alleen een camera ben je er nog niet. Je hebt ook een tas, standaard, extra batterij, SD kaart, fotoshop, video editor, lampen, etc. nodig. Oh ja, ik kreeg ook een confetti kanon bij mijn bestelling om het te vieren. Kei grappig!

Het uitzoeken

Ik ga jullie niet vervelen met allemaal details over mijn camera. Één omdat ik het saai vind en twee omdat ik echt geen bal snap van elektronica dus dan zou iemand anders dit stukje moeten schrijven haha. Ik kan je alleen vertellen wat de originele prijs was en dat was rond de €700,-. Ik wilde echt een goede camera waarmee ik jaren vooruit kon, dus daar heb ik dan ook jaren voor moeten sparen haha.

Gerben, een goede vriend van mij, heeft me geholpen met het uitzoeken van mijn camera. Hij heeft er veel verstand van en ik was verbaasd dat hij zoveel geduld met mij had, want ik heb namelijk zelf helemaal geen geduld haha. Ik heb verteld wat ik met mijn camera wilde doen en wat het budget is. Ik dacht dan hij dan wel zou weten wat ik zou moeten kopen, maar het bleek iets ingewikkelder haha. Heel veel vragen (en onduidelijke uitleg van mijn kant) verder, kwam deze camera eruit. De doorslaggevende factor was dat je met deze camera ook heel goed kan filmen, iets wat ik in de toekomst graag meer wil gaan doen voor mij blog.

SD kaart

Met de SD kaart had ik ook geluk. Net op het moment dat ik mijn camera wilde kopen, kreeg ik een voorstel voor een samenwerking met goedkopesdkaart.nl. Van dit bedrijf mocht ik een SD kaartje uitzoeken en deze uitproberen met mijn nieuwe camera. Ik heb een 32GB micro SD kaartje uitgekozen en hij werkt perfect. Door deze samenwerking (en die andere van de camera zelf) heb ik mijn camera dus een stuk sneller dan ik verwacht had en kunnen jullie nu alvast genieten van mijn gepruts met alle knopjes hihi.

Lightbox

Mijn fotolamp kreeg ik van papa en Anne-Marie voor sinterklaas afgelopen december zodat ik niet van licht afhankelijk ben wanneer ik foto’s wil maken. Het was namelijk heel irritant dat wanneer ik me een keertje fit genoeg voelde om dingen te doen voor mijn blog, dat niet kon omdat anders de foto’s niet mooi zouden worden. Hiermee is dat probleem opgelost.

Standaard en camera tas

Opa en oma hadden nog een standaard vanuit de tijd dat oma kinderfilmpjes maakte van mijn moeder en tante. Het is maar goed dat die alles altijd bewaren haha. Verder mocht ik een camera tas uitzoeken. Ik kocht deze tas op aliexpress.nl en ik ben er erg tevreden over. Hij ziet eruit als een normale rugzak, wat heel handig is want dan kan ik hem gewoon achterop de rolstoel hangen. De zijkant heeft een flapje wat je opzij kan trekken en dan kan je de beschermbak (hoe noem je zo’n ding?) voor de camera eruit trekken. Bovenin kan je allerlei prulletjes gooien zoals de oplader, extra SD kaartjes en batterij, een drinkflesje en zonnebril.

Wat moet ik nog halen?

Ik hoef dus alleen nog maar een extra batterij want de camera kan maximaal 30 minuten filmen en dat is te kort voor wanneer ik een DIY video wil maken of (pssst geheimpje…) mijn Week van de Teek vlogs die volgende week online komen. De rest heb ik gewoon allemaal al, JIPPIE!

Wat ga ik ermee doen?

Deze camera was grotendeels een investering in mijn blog. Je bent nu eenmaal beperkt in je groei wanneer je gewoon geen goede beeldkwaliteit levert en ik was niet tevreden met hoe alle foto’s eruit zagen. Af en toe publiceerde ik DIY projecten niet omdat de foto’s gewoon te korrelig waren en dat is sonde. Ook filmen lukte niet echt want ik had alleen mijn webcam in mijn laptop die meer korrels dan echt beeld vastlegde haha. Nu kan ik een hele hoop nieuwe dingen leren.

Ook vind ik het heel leuk om andere mensen (en dieren) te fotograferen. Ilse en de poezen zijn nu regelmatig de pineut haha. Mira is het al helemaal beu, ze probeerde zelfs een keer uit te halen naar de camera haha. Ik moet even uitzoeken hoe ik het piepje weg kan halen, want dan vind ze het volgens mij lang niet zo erg meer. Als ik beter word in fotograferen wil ik ook gaan proberen om andere mensen te fotograferen, maar nu ben ik daar nog echt niet goed genoeg voor haha.

Ik heb dus heel veel hulp en geluk gehad met het aanschaffen van mijn camera en daar ben ik enorm dankbaar voor. Heb jij nog handige camera tips voor mij zodat ik mijn camera sneller snap? Ik ben echt zo a-technisch als het maar zijn kan, dus het liefste in niet teveel moeilijke termen hahaha.

2 reacties op “Nieuw familielid!

  1. Hihi geen standaard maar een statief 😉
    Verder heb ik totaal geen verstand van electronica of cameras ofzo…. (je weet me te vinden)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *