DIY kussen met patroon

Heb jij thuis in je linnenkast ook een hele zooi saaie kussenhoezen? Dan is deze DIY iets voor jou! Met enkel een schuursponsje (oké misschien nog een paar andere spullen) kan je jouw kussens weer helemaal hip maken! Hip… gebruikt iemand dat woord nog…?

Wat heb je nodig?

Deze DIY is eigenlijk heel simpel. En goedkoop! Je hebt de meeste spullen gewoon in huis en je krijgt de kans om oude spullen te recyclen. Wat heb je nodig?

  • Sponsje. Je kan zowel een sponsje met een ruwe achterkant gebruiken, als een gewone (zachte) spons.
  • Stift
  • Verf die op textiel kan. Of als het een kussen puur voor decoratie is, kan je ook gewone verf gebruiken, maar dan kan je hem niet wassen.
  • Schaar. Mij werd verteld dat je een oude schaar moet gebruiken omdat het schuur-deel van het schuursponsje de schaar kapot maakt, maar slimme ikke heeft daarop iets gevonden hihi.
  • (Oude) kussenhoes.

 

Knip de spons in de goede vorm

Bedenk even wat voor patroontje je op je kussen wil hebben. Ik koos voor cactussen (heel origineel, zie je bijna nergens op het moment gehe). Teken je figuurtje op het sponsje en knip deze uit. Wanneer je een schuursponsje gebruikt, moet je eerst even het schuur-gedeelte eraf knippen. Ik kwam in één keer op dit geniale idee… nadat ik mijn schaar al verpest had door eerst gewoon met het schuur-gedeelte nog aan de spons te knippen… OEPS!

 

Dip in de verf

Spuit wat verf op een blaadje en dip hier je sponsje in. Zorg ervoor dat er overal evenveel verf zit. Als je teveel verf op je sponsje hebt, kan je eerst een keertje op een blaadje stempelen voordat je op de kussenhoes stempelt. Vergeet niet om de stempel goed aan te drukken wanneer je voor het echie stempelt op je, hiervoor nog, saaie hoes.

 

En klaar!

Herhaal de laatste stap zoveel als jij mooi vindt en tadaaaa je hebt een super gaaf en origineel kussen (tenzij je voor cactussen kiest net als ik, de hele wereld loopt op het moment in cactussen haha). Ik vond het heel leuk en makkelijk om dit te doen. Is echt zo’n DIY projectje wat even snel kan wanneer je een uurtje vrij hebt. Alle spullen die je nodig hebt, liggen toch al in je huis. Ook vind ik het leuk dat de cactussen niet helemaal perfect zijn. Als ze perfect waren geweest, had het er meer uitgezien als een kinderkussen. Ik ben dus enorm tevreden!

Ik wil nog meer kussens op deze manier maken, maar ik weet niet echt leuke printjes. Kom niet verder dan hartjes haha. Ideeën zijn dus zeker welkom! En wat doe jij met oude kussenhoezen? Laat je ze eenzaam in de kast liggen, of krijgen ze ook een ander doel?

1 reactie op “DIY kussen met patroon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *