Lyme update #15: het gaat iets beter

Ja jongens, je leest het goed in de titel, het gaat ietsjes beter. Lees in deze blog meer over hoe het gaat en waarom het beter gaat. 

Afgelopen tijd

Afgelopen donderdag ben ik weer in Brussel geweest. Ik was heel benieuwd naar wat de professor zou zeggen, want sinds twee weken voelde ik me beter dan ik me sinds het begin van deze behandeling gevoeld heb. De medicijnen (en bijwerkingen daarvan) hadden me zo ziek gemaakt dat ik niet meer wist wat ik met mezelf aan moest. Drie kwart jaar vol enorm veel pijn en vermoeidheid. Ik had er genoeg van. Nu ging het ietsjes beter en ik hoopte  met heel mijn hart dat het niet nodig was om weer andere medicijnen te gaan gebruiken, want ik vond het heerlijk om me zo te voelen.

Wat zegt de arts

Gespannen en benieuwd naar wat er gezegd zou worden ging ik dus naar Brussel. Ik kreeg goed nieuws te horen; er was een vicieuze cirkel doorbroken. Ik zal even proberen uit te leggen welke cirkel precies, maar de professor praat altijd zo moeilijk, dus ik weet niet zeker of ik het goed vertel haha. De Lyme heeft ervoor gezorgd dat alle bacteriën in mijn darmen ‘kapot’ zijn. Door die kapotte bacteriën gaat mijn immuunsysteem omlaag en doordat mijn immuunsysteem omlaag gaat, gaan er meer bacteriën ‘kapot’. Zoiets? Haha…. Ik mag dezelfde medicijnen blijven slikken als ik afgelopen twee maanden heb gedaan. Normix antibiotica, Toxaprevent ontgiftingsmiddel en nog wat andere troep hihi. Over twee maanden moet ik weer terug naar Brussel.

Voorzichtig

Maar goed, die cirkel is doorbroken en waarschijnlijk ga ik me vanaf nu steeds ietsjes beter voelen. Natuurlijk krijg ik nog grote terugvallen (zeker wanneer ik van medicijnen moet wisselen) en het is ook maar de gok of die cirkel in inderdaad echt gebroken is, dus ik schreeuw het nog niet van de daken, want ik heb al vaker gedacht dat ik beter zou gaan worden bij positief bericht van behandelingen, maar het idee vind ik mooi.

Wat is beter dan precies?

Nu zeg ik beter en mensen die niet bekend zijn met Lyme denken “Oh, dus je kan weer af en toe naar de stad enzo”. I wish!!! Ik lig nog steeds heel veel op bed, maar het is allemaal dragelijker. De overheersende vermoeidheid is weg. Ik ben nog steeds veel moe, maar anders moe. Deze vermoeidheid zorgt er niet voor dat ik het idee heb dat ik niet eens mijn armen op kan tillen. Ik kan af en toe weer een beetje rommelen in huis, een beetje knutselen, met de katten spelen, vrienden laten komen. Heerlijk! Naar de stad enzo kan, maar er moet nog steeds heel goed gepland worden wil ik dat doen. Dus ik zie dat nog niet als een ‘dit kan ik nu wel’ ding, want eigenlijk is het nog te zwaar.

Drie leuke dingetjes waaraan ik kan zien dat het beter gaat:

 • Ik word vroeger wakker. Eerst was het onmogelijk om voor drie uur in de middag uit bed te komen. Ik had gewoon veel slaap nodig. Nu zijn er dagen waarop ik om elf uur al wakker ben. Nog niet uit bed, maar wel wakker! De dag is zoveel langer en ik krijg meer dan één uur daglicht mee, wat toch ook wel heel lekker is hihi.
 • Over daglicht gesproken; de gordijnen hoeven niet meer continue dicht. Ik kan daglicht weer een beetje tolereren. In de avond wanneer ik moe ben, vind ik kamer lampen nog wel heel vervelend, vooral omdat er in één keer heel veel licht vanuit één plek komt, daar krijg ik hoofdpijn van, maar daglicht gaat weer!
 • Douchen gaat beter! Af en toe kan ik helemaal zelf onder de douche staan. Lees je dat… helemaal zelf EN staan. De douche stoel wordt minder gebruikt en ik was mijn haren zelf weer. Op hele goede dagen hoeft er zelfs niemand mee in de badkamer te komen zitten voor het geval dat ik val. Privacy here I come! hihi.

Yes, eindelijk een positieve blog hihi. Zoals ik al zei; het kan zijn dat dit geen stand houdt. Misschien gaat het over twee weken weer heel slecht. Ik roep dus nog niet “ik ben aan het genezen!”, dat weet ik gewoon nog niet zeker. Maar dat maakt me helemaal niks uit, ik heb afgelopen jaren niet vooruit kunnen kijken en in het nu geleefd dus dat doe ik nu ook, NU GAAT HET GOED en daar geniet ik van.

13 reacties op “Lyme update #15: het gaat iets beter

 1. Heel goed nieuws Lauri voor JOU en dat maakt mij blij. Wat heb je toch een ontzettende wilskracht en power! Houd vast aan dit positieve gevoel. Step by step kom jij dichterbij jouw genezing ik voel het gewoon. Een dikke knuffel xxxx

 2. Hoi Lauri,
  Super fijn om te lezen dat het weer een beetje beter gaat! Veel sterkte nog met de ret van de behandeling maar de eerste stap in de goede richting is gemaakt!

  Groetjes

 3. Hoi Lauri,
  blij te lezen dat het langzaam aan wat beter gaat, je bent volgens mij op de goede weg.
  Blijf de ingeslagen weg volgen en uiteindelijk komt het goed.
  Een hele grote pluim heb je al verdiend.
  Succes met de verdere behandeling.

 4. Beste Lauri
  Bij mijn zoektocht op internet heb ik jouw blog gevonden. Hopelijk gaat het ondertussen beter met jou. Ik heb deze week een behandelschem gekregen van prof. De meirleir. Ik heb geen Lyme wel een andere borrelia bacterie nl. Myamotoi.
  Ik zou moeten starten met 3 soorten antibiotica via een infuus. Wat waren bij jou de voornaamste bijwerkingen? Ben jij tevreden over prof. De meirleir en zijn behandeling?
  Je ziet ik heb heel wat vragen en voel me heel onzeker wat betreft de behandeling.
  Alvast heel erg bedankt voor je antwoord (als het niet teveel van je vergt)
  Lieve groeten. Marie Jeanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *