Maak je eigen krab-poef

Heb jij er ook zo’n hekel aan om een lelijke krabpaal in je kamer te zetten? Ik in ieder geval wel. Daarom ben ik op zoek gegaan naar leuke manieren om een krabpaal te verwerken in je huis. Vandaag laat ik zien hoe je van een poef ook een krabpaal kan maken. Heel mooi en super multifunctioneel! De DIY is heel makkelijk, maar hij kost wat meer geld en tijd dan je normaal van mij gewend bent. 

 

De foto’s van deze blog zijn niet zo mooi omdat ik me heel slecht voelde in de tijd dat ik deze DIY krabpaal maakte. Daardoor kon ik maar heel af en toe knutselen en dat gebeurde vaak wanneer ik geen daglicht meer had. Ach ja, jullie overleven het wel denk ik hihi.
En ik heb een leuk achter de schermen weetje: ik heb na jaren sparen eindelijk het geld bij elkaar voor een ‘echte’ camera voor de blog. Nu nog even kijken welke ik wil kopen en dan heb ik hopelijk binnenkort veel betere kwaliteit foto’s hier! (Oke, nadat ik uitgevogeld hebt hoe je de aan en uit knop moet gebruiken want ik ben nogal een digibeet hahah.)

 

Wat heb je nodig?

  • Een poef. Ik kocht de mijne in de kringloopwinkel hier in de buurt voor €5,-. Echt mooi is hij niet, maar dat maakt niet uit, er komt toch touw overheen.
  • Montagelijm. Daar heb ik er denk ik twee per touw voor gebruikt.
  • Krabtouw. Dit kan je halen in de bouwmarkt of misschien heb je thuis nog wel wat liggen van een oude krabpaal. Ik raad je aan om het krabtouw in de aanbieding te kopen, want hier heb ik me enorm op verkeken qua prijs. Het touw kost 8 euro per stuk en ik had bedacht dat ik er zo’n twee nodig zou hebben. Uiteindelijk had ik er dus vier à vijf nodig en werd het toch nog best wel een dure krabpaal haha.

 

 

Wat ga je doen?

Knijp een stuk lijm op de poef. Druk daarna het touw er tegenaan en houdt hem even vast. Doe dan het volgende stuk touw. (Je hoeft niet het touw vast te houden totdat de lijm droog is, want deze lijm doet er 24 uur over om helemaal droog te worden. Gewoon even tien seconden vasthouden voor de zekerheid).

 

De eerste paar rijen raad ik aan om gewoon een lange lijn van lijm te trekken en het touw daar tegenaan te plakken. Wanneer de onderkant goed stevig is, kan je één rij met een lijn doen en daarna één rij met een paar stippen hier en daar om lijm te besparen. De rand aan de bovenkant zou ik ook alleen met lijnen doen.

Haal wanneer je klaar bent eventuele rijmresten weg die nog zichtbaar zijn met keukenrol en laat de poef zeker 24 uur drogen voordat je hem aan de katten geeft.

 

Eindresultaat

Zo  zou de poef er ongeveer uit moeten zien van dichtbij wanneer je klaar bent. De lijm is echt mega sterk en onze katten krijgen de touwen niet losgetrokken (en die doen behoorlijk lomp met dat ding hehe).

 

Frummel snapt het principe van krabpalen niet helemaal (ook niet van de krabpalen uit de winkel, stoelen zijn veel leuker toch?), dus misschien heb ik Frummel gelokt met brokjes voor de foto’s haha, maar Mira gebruikt hem echt meerdere keren per dag. Heel grappig om te zien. Soms zet ik de poef in het midden van de kamer en dan gaat ze op haar zij liggen met haar poten tegen de poef aan en dan ‘rent’ ze rondjes om de poef heen. Heel grappig :p

 

Hebben jouw katten een krabpaal of gebruiken ze de stoelen en gordijnen? Of hebben ze ook leuke geïmproviseerde krabpalen net zoals wij hebben hier? Laat het weten in de reacties, vind het leuk om te horen hoe andere mensen het bij hun thuis doen 🙂

6 reacties op “Maak je eigen krab-poef

  1. Tof! Op de een of andere manier zijn stoelen en gordijnen hier veilig, maar de bank… Ik las van de week de tip om op elke hoek van de bank iets ‘krabproofs’ neer te zetten en als we verhuisd zijn gaan we dat zeker proberen. Misschien ook zelf iets maken met krabtouw!

    1. Je moet ook kijken wat de looproute is van je kat. Als de looproute van de gang naar de bank en dan naar de krabpaal is, dan staat de krabpaal op de verkeerde plek, want als eerste komt je kat langs de bank. Dus zorg dat de krabpaal het eerste is wat je kat tegen komt in zijn looproute en dan zou ie als t goed is voortaan niet meer de bank moeten gebruiken. Heb ik ergens gehoord, is altijd het proberen waard hihi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *