Lyme update #14: deel 3, antibiotica

Deze blog is misschien wel de blog waar mensen het meest benieuwd naar zijn, want wat heb ik nou precies gekregen aan medicijnen na mijn infuuskuren? Kreeg ik de adempauze waar ik zo op hoopte of moest ik gelijk weer aan andere antibiotica? 

 

23 september schreef ik dat ik mijn laatste infuus had gehad van mijn 12 weken durende kuur. Wat daarna zou komen was één groot raadsel voor mij en daar zou ik pas achter komen wanneer ik weer naar Brussel ging. Ik hoopte heel erg op even geen antibiotica zodat ik bij kon komen van alle vervelende bijwerkingen, want ik zou zo graag me even beter voelen en wat leuke dingen kunnen doen.

Helaas had mijn arts iets anders in zijn hoofd. Een beetje balen, maar uiteindelijk weet hij wat mijn lichaam het meeste nodig heeft, dus we hebben braaf zijn advies gevolgd. Ik kreeg een acht weken durende antibiotica kuur (Normix) en ik kan zeggen dat ik niet erg blij werd van de bijwerkingen. Na veel lyme patiënten gesproken te hebben over dit middel, blijkt dit een antibiotica te zijn waar heel veel mensen niet tegen kunnen. Toch heb ik de acht weken afgemaakt. De prijs die ik betaalde; ik heb de laatste 4 weken van die kuur alleen maar in het donker in mijn slaapkamer doorgebracht. Totaal niet goed voor mijn gemoedstoestand want erg veel lichtpuntjes zie je niet in het donker (en die vervelende lichtstralen die via de zijkant van het gordijn naar binnen komen tellen niet, daar kreeg ik alleen maar hoofdpijn van haha).

Ik schreef in die tijd ook deze update op facebook en instagram:
Even een kleine update via deze weg omdat bloggen niet lukt en ik veel berichtjes krijg van bezorgde mensen. Het gaat niet goed de laatste tijd en dat ik dat toegeef zegt veel. Ik denk niet dat ik ooit gezegd heb dat het echt niet goed gaat. Ik slaap de hele dag (tot wel 3 à 4 uur in de middag) en de paar kleine uurtjes die ik wakker ben, kan ik alleen maar liggen. Heel saai dus. Alles is zwaar en vermoeiend op het moment. Overmorgen (8 december) moet ik weer naar Brussel, misschien kunnen zij iets voor mij betekenen. Morgen mag ik stoppen met de antibiotica, hopelijk krijg ik daarna niet gelijk weer andere antibiotica want ik heb er even geen zin in. Het zal dus misschien nog even duren voordat je weer iets van mij hoort, bloggen is nu even geen prioriteit. Dankjewel voor alle lieve berichten en kaartjes die ik ontvangen heb, dat doet me goed.
Veel liefs Lauri

Toen deze acht weken voorbij waren hoopte is dus meer dan ooit dat mijn arts even een rustpauze in zou lassen. We gingen begin december terug naar Brussel om te kijken welke medicijnen ik nu zou krijgen. Na dit gesprek werd duidelijk dat er een mini beetje verbetering gevonden was in mijn bloed. Geen vroegtijdig gejuich, want de volgende keer kan het weer helemaal anders zijn, maar het feit dat er überhaupt verbetering gevonden was, was heel fijn om te horen. Dan had ik alle rot bijwerkingen dus niet voor niks gehad.

Dat was het goede nieuws, met het slechte nieuws was ik minder blij (haha logisch Lauri, goed opgeschreven.) Ik moest nog acht weken Normix antibiotica slikken. Echt een zware domper want ik wilde niet nog 8 weken op bed doorbrengen. Om de bijwerkingen tegen te gaan, schreef mijn arts een ontgiftingsmiddel uit.

Ik ben op het moment over de helft van die acht weekse kuur en ik kan gelukkig zeggen dat dat ontgiftingsmiddel wonderen heeft verricht. Ik heb minder last van alle bijwerkingen en af en toe kan ik weer iets gaan doen!

9 februari moet ik weer terug naar Brussel en dan hoor ik wat voor medicijnen ik hierna moet gaan slikken. Heel spannend dus, ik hou jullie op de hoogte 🙂

Waar ben jij nieuwsgierig naar? Laat het weten in de reacties! Dan weet ik wat ik nog moet vertellen want ik vind het vrij lastig om alles terug te halen dus op die manier weet ik welke dingen ik nog moet bespreken hihi. 

Lees ook mijn update over: 
– Zuurstof therapie
– sondevoeding

5 reacties op “Lyme update #14: deel 3, antibiotica

  1. Superrot dat die kuur zo zwaar was… maar wat gked en dapper dat je hem hebt afgemaakt! En superfijn om te horen van de kleine verbetering en de werking van het ontgiftingsmiddel! Nog heel veel succes met de volgende 4 weken, Lauri! Liefs

  2. Ik hoor inderdaad vaak dat die normix niet meevalt. Ik hoop dat het je toch verbetering zal brengen. Is die ontgifter glutathion? Dat is wat ik neem, de orale variant. Ik ben ook blij voor je dat die zuurstof toch een beetje van de symptomen kan verlichten… Succes binnenkort bij de nieuwe afspraak!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *