Leuke denimjurk van jurkjes.nl

Als 18 jarige heb ik niet altijd het geld om dure kleding te kopen, maar ik wil wel graag kleding die niet door kinderen gemaakt wordt en die het milieu vervuilen. Op jurkjes.nl vond ik dit super leuke spijkerjurkje. Hij is mooi, duurzaam en helemaal niet duur! 

 

spijker-jurk

Spijkerjurkjes zijn op het moment helemaal in! Ze zien er stoer uit, maar ook een beetje lief. Ze zijn makkelijk te combineren, want je gooit er een t-shirt onder en je hebt een setje en ze zitten ook nog eens lekker. Genoeg redenen om een spijkerjurkje aan te schaffen dus!

 

C&A spijkerjurk

790421_pb_01790421_eb_01

Jurkjes.nl is een webshop die jurken van verschillende webshops aanbiedt. Zo ook dit leuke jurkje van de C&A. Hij is van de lijn Clockhouse en is gemaakt van stretchdenim waardoor hij extra lekker zit. De schouderbanden zijn verstelbaar en hij heeft echte zakken (dus niet van de sierzakken waar je niks in kan doen, want dat is mega onhandig!)

Je kan het jurkje hier bestellen voor €24,90!

 

Duurzame en eerlijke kleding

jbo_ind10_11244_2-jpg__746x420_q85_high_resolution_crop-scale_subsampling-2

Dagelijks werken honderden mensen om jouw kledingkast te vullen. C&A foundation zorgt ervoor dat dit op een eerlijke manier gebeurt. Zo zorgen zij ervoor dat de werknemers van de kledingfabrieken in een veilige omgeving werken zodat het aantal ongelukken beperkt worden. Ook proberen ze dwangarbeid en kinderarbeid stap voor stap de wereld uit te helpen door zelf geen mensen onder dwangarbeid aan te nemen, maar ook door dwangarbeid bespreekbaar te maken en door slachtoffers te helpen om een stap in de goede richting te zetten en daardoor de cirkel te doorbreken. Naast werknemers een veilige werkomgeving geven, helpt C&A foundation ook mee met het opbouwen van de gemeente van haar werknemers. Zo helpen ze mee om beter onderwijs mogelijk te maken, organiseren ze evenementen en helpen ze lokale goede doelen. Tot slot gebruikt C&A duurzaam katoen, waardoor de ecologische voetafdruk van het bedrijf minder groot wordt en het milieu minder aangetast wordt doordat wij elke maand een nieuw kledingstuk willen 😉

Wil je meer weten over C&A foundation? Klik dan hier.

Deze blogpost is gemaakt in samenwerking met Jurkjes.nl.

9 reacties op “Leuke denimjurk van jurkjes.nl

 1. Inderdaad een leuk jurkje. En een mooi sociaal standpunt om duurzame eerlijke kleding te kopen.
  Alhoewel ik me ook nog wel eens betrap op het kopen van niet zo’n eerlijke kleding…….uhmmmm

  1. Het wordt maatschappelijk geaccepteerd om kleding te kopen die bijvoorbeeld door kinderen is gemaakt, dus dan veranderen de winkeliers er ook niks aan. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor eerlijk dus gaan winkels daarin mee. Het is slechts een kwestie van tijd voordat alle grotere merken eerlijke kleding gaan verkopen.

  1. Stiekem hebben best wel veel winkels dit principe. Ik vind het een gemiste kans dat ze dat niet beter door laten schemeren, want ik verkies een eerlijke winkel boven een 5 euro goedkopere winkel. Meestal vind je onderaan de webwinkel van een merk of het eerlijke kleding is bij de “productie”. Is misschien handig om te kijken voor een volgende keer.

  1. Ja hè? Dan voel je je gelijk een stuk beter over je aankoop. Ik in ieder geval wel hihi en dan zeker als het zo’n leuk jurkje is! Eerlijk en duurzaam hoeft niet lelijk en oubollig te zijn 😉

 2. ik ben echt blij dat steeds meer bedrijven gaan inzien dat kleding beter op een eerlijke en betere manier worden ontwikkeld ipv onderbetaling etc. Ik vind de denimjurk trouwens helemaal het einde

  1. Ik ben ook blij om te lezen dat zoveel mensen het belangrijk vinden dat kleding eerlijk is! Wij kunnen het verschil maken door ons te laten horen of minder te shoppen in winkels die geen eerlijke lonen geven.

   En de jurk is inderdaad echt cool haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *