Lyme update: einde 12 weekse kuur

Ja mensen, het is feest! Ik ben klaar met mijn 12 weken van antibiotica infusen. Ik heb het overleefd (met vallen en opstaan, letterlijk haha) en ben nu toe aan wat rust hihi. Hoe afgelopen weken verlopen zijn en hoe het gaat met mijn lichaam lees je in deze blog! 

 

Veel bijwerkingen

Mijn infuus kuur bestond uit twee delen; zes weken het ene medicijn en zes weken een ander medicijn. En oh jongens wat was ik ziek van de tweede zes weken! Ik heb een hoop dagen niks anders kunnen doen dan op bed liggen en wachten tot de dag over is. Ook ben ik enorm misselijk geweest. Alles wat ik opat, kwam er gelijk weer uit. Gelukkig heb ik sondevoeding en daardoor hoefde ik niet perse te eten. Ik kan niet wachten tot de hoofdpijn en de vermoeidheid een beetje wegzakt en ik niet meer zo vaak flauw val nu ik geen Azithromycine (antibiotica soort) meer gebruik. Hopelijk gebeurt dat ook hihi.

Picc-lijn

Ja, je kan het alweer raden; ik werd allergisch voor de pleisters die de thuiszorg gebruikt om mijn picc-lijn insteek af te dekken haha. Ik had allemaal blaasjes met een pus-achtig spul op mijn arm. Daarom zijn we op aanraden van de thuiszorg naar het ziekenhuis geweest en toen hebben ze de uitgang van de picc-lijn vast gehecht aan mijn arm. AUWWW! Hierdoor kon de insteek afgedekt worden met gewoon een gaasje, want de pleister hoefde de lijn niet meer op zijn plek te houden. Na een paar dagen waren alle blaasjes weg en deden de hechtingen geen pijn meer. Gelukkig liep alles goed af want we waren een beetje bang dat de picc-lijn eruit moest 🙂

 

img_20160922_182542

(Oeps stak ik nou mijn middelvinger op?! Niet naar jullie hoor, naar Lyme hihi) 

Mijn gewicht

Ik ben aangekomen! Op het moment weeg ik het meeste sinds ik begonnen ben bij mijn diëtiste. Ook goed nieuws dus! Het is telkens maar een klein beetje wat erbij komt, maar aangekomen is aangekomen hihi. Ik heb voortaan geen sondevoeding meer in de nacht omdat mijn pomp elke keer begon te piepen en ik deed geen oog dicht. Overdag loopt de voeding nu sneller is waardoor ik ’s nachts gewoon ‘los’ kan.

Naar Brussel

5 oktober heb ik een nieuwe afspraak in Brussel. Dan krijg ik te horen hoe de behandeling verder zal gaan. Het is dus voor mij ook nog een verrassing wat er nu gaat gebeuren hihi. Misschien krijg ik nog een keer infusen (HOPELIJK NIET!), krijg ik orale antibiotica (pillen) of krijg ik even helemaal geen antibiotica om mijn lichaam tot rust te laten komen. Of misschien wel iets helemaal anders, je weet het maar nooit met mijn arts 😉

Dat de 12 weken van deze infusen afgelopen zijn, wil niet zeggen dat ik beter ben. Nog langer niet en ik kan ook nog niet vertellen of mijn behandeling werkt. Het enige wat ik kan doen is hoop houden en doorvechten. #LymeDontKillMyVibe

 

Je kan mij ook volgen op Facebook, Twitter, Instagram en Snapchat [LauriGiepmans]

8 reacties op “Lyme update: einde 12 weekse kuur

  1. Sterkte de komende tijd hopen dat je lichaam nu even wat rust krijgt.
    hoop echt dat de behandeling aan slaat dan wordt het wachten toch beloont hopen dat je geen infusen meer hoeft hoef je al die elende die je de laatste weken hebt gehadn iet nog een keer.
    sterkte en succes 5 oktober we duimen voor je dat het aan gelagen heeft.
    Je bent een kanjer en een grote doorzetter

    groetjes christel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *