DIY krabpaal voor de katten

De meeste krabpalen zijn helemaal niet mooi en mooie krabpalen zijn extreem duur. Wat doe je dan? Juist, je maakt je eigen krabpaal! Ik heb een krabpaal gemaakt van een Perzisch kleedje voor op mijn kamer en onze katten vinden hem helemaal geweldig! 

 

Wat heb je nodig?

1

  • Een kleedje, ik haalde mijn kleedje bij de kringloopwinkel voor €2,50. Let op, je gebruikt de achterkant van het kleedje dus kies een kleedje uit met een mooie achterkant!
  • Een tagger (elektrische nietmachine)
  • Een plank die net ietsjes kleiner is dan het kleedje

How to

2

  1. Maak de plank op maat. De plank moet aan alle kanten ongeveer 1 cm kleiner zijn dan het kleedje is.
  2. Leg het kleedje over de plank heen. Zorg ervoor dat de achterkant boven ligt (dit krabt lekkerder voor de katten).
  3. Niet het kleedje goed vast aan de bovenkant en onderkant. Vouw de zijkanten om het plankje heen en niet deze ook vast. Als laatste heb ik nog wat nietjes in het midden van het kleedje gezet zodat het kleedje niet naar voren komt wanneer de kat eraan krabt.
  4. Controleer voor de zekerheid nog even of alle nietjes er helemaal inzitten, je wil niet dat je kat zich bezeerd aan een nietje dat uitsteekt.

 

3

En dit is het eindresultaat! Ik vind het er heel leuk uitzien bij de rest van mijn kamer. Je ziet eigenlijk niet eens dat het een krabpaal is. Frummel (onze kitten) vind de flosjes aan het einde van het kleedje heel erg leuk. echt krabben doet ze er niet aan, maar met de flosjes speelt ze regelmatig.

 

 

5 6

Mira verkiest de zelfgemaakte krabpaal boven de krabpalen uit de winkel. Ook ligt ze er regelmatig op te slapen. Het kleedje blijft goed zitten en ze kan lekker veel kracht zetten tijdens het krabben. Project gelukt, de gordijnen worden met rust gelaten hihi.

 

Je kan mij ook volgen op Facebook, Twitter, Instagram en Snapchat [LauriGiepmans]

4 reacties op “DIY krabpaal voor de katten

    1. Ja ik ben er echt heel blij mee. Ze zaten eerst telkens in mijn nieuwe gordijnen, want dat is ook zo’n lekker krab stofje. Gelukkig gebruiken ze voortaan de krabmat hihi. En staat nog leuk in mijn kamer ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *