Maak je schoenen weer wit met deze tip!

Je schoenen mooi houden is soms best een uitdaging. Verder dan een keertje in sprayen net nadat je ze gekocht hebt en ze af en toe afdoen met een doekje kom ik vaak ook niet. Vieze plekken op je schoenen krijg je er vaak uit met een rondje in de wasmachine of met wat schoenpoets, maar die bruine zolen (die ooit eens wit waren) krijgen vaak niet hun originele kleur terug. Met deze tip lijken je schoenen weer als nieuw! 

 

Wat heb je nodig?

IMG_20160903_160548

Het magische middeltje om je schoenen weer schoon te krijgen is nagellak remover! Verder heb ik wattenschijfjes gebruikt voor grotere oppervlakken en wattenstaafjes voor de randjes dicht bij het stof en de moeilijke plekjes gebruikt.

 

Wat moet je doen?

IMG_20160903_160943

Doe wat nagellak remover op het wattenschijfje en wrijf een paar keer over de zool heen. Let wel op dat je niet over de gekleurde delen van de zool heen gaat, want met de nagellak remover wrijf je niet alleen het vuil eraf, maar ook de verf.

 

IMG_20160903_161030

Al snel zal de zool weer wit worden op de plek waar je gepoetst hebt. Je hebt wel een aantal wattenschijfjes nodig, want ze zijn snel vies! Voor het randje wit boven het blauwe stukje heb ik het wattenschijfje gebruikt en dat gaat ook heel goed.

 

IMG_20160903_160809

Poets de laatste restjes nagellak remover nog eventjes van de schoenzool af met een nat doekje en je schoen is weer helemaal als nieuw!

 

IMG_20160903_161126 IMG_20160903_161223

Ik poets mijn schoenen één keer per jaar met nagellak remover en ik kan je vertellen dat het geen schade aan je schoenen veroorzaakt. Tien minuten werk en tadaaaa: witte zolen!

Wil je ook weer witte veters? Leg ze dan een nachtje in de Vanish en spoel ze de volgende morgen uit met water. Eventjes laten drogen en ook je veters zien er weer picobello uit.

 

Je kan mij ook volgen op Facebook, Twitter, Instagram en Snapchat [LauriGiepmans]

8 reacties op “Maak je schoenen weer wit met deze tip!

    1. Ik heb zonder aceton gedaan. Ik kan dus niet zeker zeggen of aceton de schoenen aantast, maar lijkt mij van niet. Het werkt dus ook als er geen aceton in zit. Leuk dat je het gaat proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *