Lichtpuntjes week 20

September staat bekend als de lichtpuntjes maand. Dertig dagen lang staan we een keertje extra stil bij alle positieve dingen die gebeuren in het leven. Omdat de dagen vanaf september weer donkerder worden en het harder zoeken is naar licht. Omdat het leven soms zwaar kan zijn en het goed is om de mooie dingen van het leven te zien. En gewoon omdat het belangrijk is om positief te zijn en even stil te staan bij alles wat er om je heen gebeurd. In deze blog deel ik mijn lichtpuntjes van afgelopen week.

 

 • Elke maandag heb ik fysiotherapie en dan worden mijn spieren gemasseerd. Ik kan nou niet echt zeggen dat het een ontspannen massage is wanneer ik daar op de behandeltafel lig want er wordt hard gekneed, maar de dagen erna heb ik altijd veel minder pijn.
 • Dinsdag kwam Maud weer langs. We hebben The sisterhood of the traveling pants gekeken op Netflix, maar elke keer zetten we hem weer op pauze omdat we teveel aan het kletsen waren. Al met al is Maud er uren geweest en hebben we de film nog steeds niet afgekeken hihi.
 • Rob heeft wat planken in mijn kast verzet en daardoor kan ik nu veel gemakkelijker mijn spullen opbergen. Ik moest eerst elke keer een krukje pakken wanneer ik een jurk aan wilde, maar nu hangt alles op een goede hoogte.
 • Ook heb ik een hele hoop opberg dozen van de IKEA gekocht (oké Rob heeft ze gekocht, maar van mijn geld hihi). Die staan nu ook in mijn kast en daardoor zie je de rommel minder. Ik word altijd blij van dingen die er mooi opgeruimd uitzien en helemaal als het dan ook nog systematisch is in allemaal matchende dozen. Beetje OCD hier :p
 • Ik heb een nieuwe serie gevonden om te kijken op Netflix. Hij heet Hostage en ik ben er een beetje verslaafd aan. Helaas heeft hij maar één seizoen dus ik heb hem waarschijnlijk zo afgekeken.

IMG_20160901_154329

 • Ik kreeg een hele hoop positieve reacties op mijn DIY blog van vorige week waarin ik liet zien hoe je zelf kaartjes kan maken met woordgrapjes erop. Heel leuk om te lezen dat jullie het net zo leuk vonden om te zien als ik het vond om ze te maken!
 • Ilse gaat na haar examens van dit jaar naar Amerika. Dat is natuurlijk geen lichtpuntje, want dan moet ik haar missen! Maar ze heeft deze week besloten met welke organisatie ze gaat en nu is ze heel blij allerlei formulieren in aan het vullen.
 • Natuurlijk hebben onze katten weer het nodige kattenkwaad uitgehaald afgelopen week. Zo heeft Mira een half uur naar een mug gegromd die op mijn kamer zat. Niet dat ze een poging deed om die mug te vangen, ze stak haar poot nog niet uit, maar wel een half uur lang grommen wanneer ik probeer te slapen. Mevrouw is dus uit mijn kamer gezet. De rest van de nacht heb ik haar klaagzang aan moeten horen, want ze was het er natuurlijk niet mee eens dat ze alleen moest slapen. Een paar dagen terug schreef ik een blog waarin ik onze katten een keertje formeel voorgesteld heb. Je kan hem hier teruglezen.
 • Mike kwam een spelletje spelen. We deden Monopolie en ik verloor. Ik verlies altijd van Mike haha. Niet leuk!
 • Bij ons in de straat zijn ze een huis aan het verbouwen en daardoor hebben we veel herrie. Ik kan daar door de Lyme niet goed tegen en mijn benen worden spastisch als ik teveel prikkels krijg. Daarom ben ik een avond bij opa en oma gaan zitten en we hebben toen Dance Dance Dance gekeken.

Ik zou het super tof vinden als jij ook bij jouw lichtpuntjes stil blijft staan komende dagen. Niet voor mij, maar voor jezelf. Het is goed om naar de positieve dingen te kijken, je wordt er vrolijker van en je ziet de leuke dingen sneller wanneer je het jezelf aanwent om ze te erkennen. Dit kan je gewoon elke avond even voor het slapengaan doen, op Facebook of Twitter, op je eigen blog als je die hebt, of hier onder in de reacties.

 

Je kan mij ook volgen op Facebook, Twitter, Instagram en Snapchat [LauriGiepmans]

4 reacties op “Lichtpuntjes week 20

 1. * bijna klaar met het bewerken van twee fotoshoots met echt hele mooie resultaten
  * ondanks de mindere zonsondergang tijdens de shoot met Pepijn heb ik al wel echt hele gave foto’s gezien (mag nog niet bewerken eerst andere shoots afronden)
  * Pepijn die een hele dikke knuffel geeft
  * nog een paar dagen zon in de vooruitzichten

 2. Een welgemeend lief complimentje van mijn zoon gekregen: “mamma, het eten smaakt zalig! Je hebt heerlijk gekookt”!
  Wauw! Mijn dag kan niet meer stuk!!!

  En aangezien hij niet zo rijkelijk strooit met complimenten en ik (van mezelf en anderen) weet dat ik heerlijk kan koken, is dit echt een lichtpuntje voor mij voor deze dag! ??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *