Even voorstellen; onze katten

Het leek mij leuk om onze katten eens aan jullie voor te stellen omdat ze een belangrijk deel van mijn leven zijn en zij dus ook een eigen plekje op mijn blog verdienen. Maak kennis met Frummel en Mira! 

Mira

20160616_161159

Dit is Mira, onze rood met witte poes. We hebben Mira nu drie kwart jaar, maar ze is al twee. Dat zou je niet zeggen, want ze is even groot als Frummel, die nu pas een half jaar oud is. Na lang zeuren heeft mama eindelijk toegestemd in het nemen van een kat en vonden we deze dame op Marktplaats.nl. Zo stond als gratis af te halen en zocht snel een nieuw baasje. Toen we haar op gingen halen in een achterbuurtje in Eindhoven kwam de geur ons al tegemoet in de gang. Het stonk daar, niet normaal! Het bleek dat het meisje waar we de kat op gingen halen vier katten en een hond in een klein studentenhuisje hield, heel zielig. Alle beesten aten uit dezelfde voerbak en ze kregen 1x per dag eten. Dat is op zich niet zo erg, maar als je Mira zag (waarvan de botten uitstaken en kalen plekken op haar rug had) kon je zien dat zij onderaan de rangorde stond en eigenlijk bijna niks te eten kreeg.

Toen we haar mee naar huis namen heeft ze een maand onder de bank gezeten, ze was zo enorm bang. Langzaam aan begon ze een beetje rond te lopen wanneer wij rustig tv keken. Ze schoot dan heel snel onder de bank vandaan en snel naar de keuken, maar ze liet zich zien. Na nog wat weken lukt het mij om haar onder de bank uit te lokken met wat snoepjes en toen hebben we een hele tijd geknuffeld. Het hek was van de dam, Mira kreeg door dat wij niet zo slecht zijn als ze dacht en kwam steeds vaker bij ons liggen op de bank. Ook begon ze na een tijdje te spelen.

20160605_131351

Het gedrag van Mira bleef ondanks dat ze ons volledig vertrouwd heel schrikachtig. We verwachten daardoor dat ze de nodig klappen heeft gehad. Je mag ook niet met je hand naar boven naar haar toe komen, want dan duikt ze weg, heel zielig om te zien. En natuurlijk heeft ze nog wel wat meert trekjes uit die tijd. Zo kan ze uit het niets heel boos worden wanneer je haar aan het aaien bent. Gelukkig zien we het voortaan aankomen en kunnen we op tijd onze handen wegtrekken. Verder is ze heel bang voor vreemde mensen. Maar wanneer je haar gebruiksaanwijzing een beetje begint te leren weet je wat je wel en niet kan doen en is ze een echte gezelschaps kat.

Haar favoriete speelgoed is een stoffen muis en wanneer ze die ‘gevangen’ heeft komt ze dat luidmauwend laten zien, heel grappig haha. Elke nacht slaapt ze bij mij aan het voeteneind en wanneer ik niet kan slapen, gaan we samen knuffelen. Met onze cavia’s is ze dikke vrienden. Wanneer ik er eentje op schoot neem, komt ze erbij zitten en gaat ze die cavia wassen, dat is zo schattig!

Op slechte dagen loopt Mira als een schaduw achter mij aan en slaapt ze op mijn hoofdkussen om mij in de gaten te houden, dat is echt heel schattig om te zien. Het is net alsof ze weet dat wij haar gered hebben en dat zij daarom ook goed op ons past.

 

Frummel

20160731_200943

Frummel is onze jongste aanwinst van het gezin. Ze is nu een half jaartje oud en een echte dondersteen! Ze is geboren op een boerderij bij vrienden van mijn tante. Van het begin af aan wisten we dat Frummel een enorme uitdaging zou zijn, want toen ze een paar weken oud was, was ze ineens kwijt. Twee dagen later vonden we haar terug een paar stallen verderop onder een auto. Ze was aan de wandel gegaan en leek totaal niet onder de indruk van haar reis. Helaas wilde haar moeder haar na de lange afwezigheid niet meer terug in haar nestje hebben en hebben we haar te vroeg mee naar huis moeten nemen. Hè wat vervelend hihihi.

Frummel is een echte spring in het veld en is van niks of niemand bang. Ze speelt de hele dag en DENKT dat ze alles mag. Er is niks waarmee je haar iets af kan leren. Van boos worden is ze niet onder de indruk en water vindt ze leuk. Zo smeekt ze op warme dagen bij de gieter of we haar nat kunnen maken, echt heel grappig!

Ze slaapt ’s nachts bij mama en Rob, nadat ze eerst een half uur bij mij op de kamer gespeeld heeft. Frummel is wat je noemt een echte hongerlap. We moeten Mira in de gang zetten wanneer ze natvoer krijgen, want anders eet Frummel zowel haar eigen als Mira’s natvoer binnen vijf minuten op. Verder loopt ze de hele dag achter Mira aan en laat ze Mira continue schrikken. Nadat ze dan een paar tikken van Mira heeft gehad, herinnerd ze zich weer dat Mira niet zo graag speelt. Af en toe, wanneer Mira het initiatief neemt, kunnen ze heel leuk spelen met z’n tweeën en ze liggen ook vaak samen op bed te slapen. Een echte haat liefde relatie dus.

20160804_140725

Al met al zijn het twee hele leuke katten met hele gekke trekken die mij lekker bezig houden door de dag heen. Mira voornamelijk met knuffelen en Frummel met spelen.

 

Je kan mij ook volgen op Facebook, Twitter, Instagram en Snapchat [LauriGiepmans]

3 reacties op “Even voorstellen; onze katten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *