DIY kaartjes met woordgrappen

Ik vind het altijd heel leuk om kaartjes te sturen. Wat ik nog leuker vind is om die kaartjes ook zelf te maken. Dit keer heb ik kaartjes gemaakt met woordgrappen en ik heb tijdens het maken toch een paar keer moeten giechelen, want ik vind ze zo goed gelukt hihi. In deze DIY laat ik zien wat ik heb gemaakt en hoe jij ze ook kan maken!

Wat heb je nodig voor deze DIY?

  • Sharpies (of andere stiften)
  • blanke kaarten en eventueel ook blanke enveloppen.
  • Kleurpotloden
  • Een wit blaadje
  • Een mascara borsteltje, natuurlijk wel schoongemaakt 😉
  • Lijm

You’re one in a minion

IMG_20160901_153625

Voor dit kaartje heb je het witte A4’tje nodig zodat je witte ogen kan maken. De rest heb ik gemaakt met een zwarte sharpie. Het is eventueel handig om een liniaal te gebruiken wanneer je de zwarte band bij de ogen maakt zodat je geen scheve lijnen trekt.

Have a fabu{lash} birthday

IMG_20160901_153714

Zoals je kan zien op de foto, gebruik je bij dit kaartje het mascara borsteltje. Maak het mascara borsteltje schoon (dit kan je het beste doen met olijfolie en water) en laat het goed drogen. Teken met een liniaal een kader van twee lijntjes om het kaartje en de envelop heen. Plak daarna het mascara borsteltje vast aan het kaartje, ik heb dit met een lijmpistool gedaan, maar dit kan ook heel goed met secondelijm. Schrijf daarna de tekst op het kaartje en zet drie strepen op de envelop. Hier komt het adres op te staan wanneer je het kaartje verstuurd. En tadaaaa, je hebt een super gaaf zelfgemaakt kaartje voor een echte beauty queen 🙂

Have an egg-cellent day!

IMG_20160901_153807

Ik heb het eitje van deze kaart een paar keer op een kladblaadje geoefend, want hij ziet er heel simpel uit, maar is stiekem best wel moeilijk om te tekenen. Vooral de dooier is eventjes oefenen, want je wil het idee geven dat de dooier een beetje bol staat. Hiervoor heb ik twee kleuren oranje gebruikt. Kleur het bolletje in met de lichte kleur oranje, maar laat een kleine, witte halve maan over aan de rand (de weerspiegeling van het licht). Kleur dan een kleiner rondje met het donker oranje. Succes hahaha.

YOU ROCK

IMG_20160901_153935

Dit kaartje is echt heel makkelijk. Teken een groene streep in een boogje en teken er een misvormde cirkel bovenop. Inkleuren en klaar! Hihi.

I’ve bean thinking of you

IMG_20160901_154014

Dit kaartje vind ik zo schattig! En hij is ook heel makkelijk om te maken!

Words cannot espresso how much you mean to me

IMG_20160901_154101

En dan heb ik de leukste voor het laatst bewaard. Dit is toch echt wel mijn favoriet hihi. Ook bij deze raad ik je aan om het tekeningetje eventjes op een kladblaadje te oefenen voordat je hem op het kaartje tekent, maar erg moeilijk is hij niet.

 

IMG_20160901_154215

En dit zijn ze nog een keertje allemaal bij elkaar. Ik ben heel erg tevreden over het resultaat! Welke vind jij het leukste? En weet jij nog leuke woordgrappen om kaartjes van te maken? Laat het weten in de reacties!

 

Je kan mij ook volgen op Facebook, Twitter, Instagram en Snapchat [LauriGiepmans]

9 reacties op “DIY kaartjes met woordgrappen

  1. Haha super leuk! Die met espresso is echt helemaal geweldig, tof dat je kaartjes zelf maakt! Zet me ook aan het denken wat vaker creatief te zijn met dat soort dingen. Je hebt al meer leuke DIY projecten zag ik terwijl ik even snel spiekte op je blog. Je hebt er een volger bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *