Kunnen we even genieten?!

Nee, ik kan nu niet mee naar *huppelepup*, het is veel te druk! Nee, ik kan niet ff lekker met je gaan zitten, ik moet dit nog doen! Uhmmm kan je een beetje opschieten en niet zo naar de lucht staan te kijken, we hebben dingen te doen. HALLO, KUNNEN WE GVD EVEN GENIETEN?!

 

Ben ik de enige die het opvalt dat we allemaal niet bezig zijn met genieten. We zijn zo druk bezig met alles wat moet, of waarvan we denken dat het moet, dat we vergeten wat we echt belangrijk vinden. En ook dat haasten, arggg wat heb ik een hekel aan mensen die haasten! En dan bedoel ik niet efficiënt opschieten, ik bedoel het vloeken dat de brug dicht is, rennen om in de lift te kunnen terwijl hij er over een halve minuut weer staat, iets snel willen doen op een vrije dag. Dat haasten. WAAROM?! Het heeft geen nut. Jij wordt er minder vrolijk van en eventjes egoïstisch, ik word er minder vrolijk van als jij loopt te zeiken dat de brug dicht is en dat is stom. We schieten er niks mee op!

Ik doe niks op een dag, ik heb alle tijd. Ik besef dat dit voor andere mensen niet zo is, maar in plaats van dat vloeken voor de brug kan je ook naar buiten kijken, genieten van de zon. “Maar t regent en regen is stom” Nou, dan leer je maar genieten van de regen!

Wat is er gebeurd met alles mooi en interessant vinden toen we nog kind waren? Ik ben dat nog niet verloren. Waarom jij wel? “Ja omdat je toch een keertje volwassen moet worden” BULLSHIT! Dat heeft niks met volwassen worden te maken, dat heeft ermee te maken dat jij jezelf kwijt bent geraakt.

Waarom blijven we onze ‘druk druk druk’ mentaliteit aanhouden wanneer we eigenlijk allemaal toe zijn aan rust? How about je rust pakken?? WOOOOOW GEK IDEE! Lieve mensen, geniet van het leven! Het is zo mooi.

Ja ik ben vrij fanatiek in deze blog, sorry hihi. Ik zie alleen elke dag mensen die alles kunnen, hun leven verpesten met niks doen! Ik kan niks en soms heb ik het idee dat ik nog meer uit mijn leven haal dan zij! Dat kan toch niet?! En met meer uit het leven halen bedoel ik niet nog harder werken voor opslag. Ik bedoel meer genieten, meer dingen doen die JIJ leuk vindt, meer leven!

Oh god, want wat hou ik van het leven. En wat verdrietig kan ik worden van de mensen die dit niet 100% doen. De eerste stap is simpel, bedenk wat mooi was aan vandaag. Niet dat je opslag kreeg (oke mag ook natuurlijk), maar bijvoorbeeld dat je een roodborstje zag wat je blij maakte (als je überhaupt de tijd hebt genomen om zoiets waar te nemen) of een euro die je op straat vond of bloesem of een vriendin die je een leuk appje stuurde.

Geef aandacht aan het leven en neem de tijd om dingen te zien, want geluk moet je niet zoeken, maar herkennen 🙂

3 reacties op “Kunnen we even genieten?!

  1. Wauw! Wat een goede blog! ? zo is het wel, mensen draven maar door.. Ik kan momenteel ook niet zoveel maar God wat geniet ik van een wandeling buiten in de zon, de kleine eenden kuikens en de mooie bloesem en vlinders! Echt heerlijk.. En ik heb super lieve en fijne vrienden, iets wat ik soms te vanzelfsprekend zie. Ik was ook van het haasten, maar op het moment dat ik werd terug gefloten door mijn lichaam sta ik er net zo in als jij! Heel mooi beschreven 🙂

  2. Heel mooi geschreven, en ja ook ik maak mee schuldig aan het mopperen op een rood stoplicht of een dicht spoor. En ja, Lauri, jij zegt net zo vaak tegen mij “wat schiet je er nou mee op om te mopperen, het gaat toch niet sneller” Ik weet het, ik weet het! Ik ga proberen mijn leven te beteren……jaja je hoort het goed, ook ik kan veranderen 😉 Ik doe mijn best en zeg het maar tegen mij als ik weer doorsla naar de verkeerde negatieve kant. xxmama

  3. Leuke blog! Volgens mij is het ook vooral in het verkeer dat de mensen hun geduld helemaal verliezen omdat ze zo gehaast zijn… ik ken bijna niemand die rustig blijft in de auto wanneer hij een paar keer op rij voor het rood licht staat of wanneer er wat file is! Terwijl je erin opjagen het alleen maar erger maakt. Ik doe ook mijn best om zoveel mogelijk van de kleine dingen te genieten, maar ik slaag er niet altijd in. En volgens mij is er ook gewoon veel druk van buitenaf… de meeste mensen verwachten dat niemand de tijd neemt om even stil te staan en te genieten, omdat dat ‘tijdverlies’ zou zijn… en time is money (helaas)! :p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *