Lyme update #9 Problemen met ademhalen & terugval

Hoewel ik vorige maand nog een update heb geschreven over mijn gezondheid, is er toch wel alweer het een en ander gebeurd… Vandaar dat ik nu een kleine tussen update geef.

 

Zoals je misschien wel in de “mijn week” blogs voorbij hebt zien komen, had ik vanaf midden december een paar hele goede dagen. En die goede dagen werden goede weken! Twee hele maanden heb ik mogen genieten van goede dagen, redelijk veel energie en relatief weinig pijn. Ik was helemaal bij. Natuurlijk wel in mijn achterhoofd houdend dat die goede dagen niet voor eeuwig zouden duren genoot ik dus extra van iedere dag, want het kon de volgende dag alweer afgelopen zijn.

Zaterdag avond 13 februari, toen was het afgelopen met de goede dagen. Ik had het al de hele dag benauwd, maar ik heb het wel vaker benauwd dus ik keek er niet gek van op. Wel kreeg ik het heel erg koud en werden mijn spieren stijf. Mijn eerste instinkt was om te gaan douchen. Met het raam open tegen de benauwdheid stapte ik onder de douche. Net toen ik bijna klaar was ging het fout. Ik kreeg geen lucht meer, ik werd duizelig en kreeg het nog kouder dan ik het eigenlijk al had. Snel ben ik naar de wc gestrompeld om op de klep te kunnen zitten en probeerde ik mama te roepen. Na een paar keer een soort hijgend piepje uitgekraaid te hebben bedacht ik me dat dit niet ging werken, ik heb haar opgebeld, want ik had te weinig lucht om naar de kamer ernaast te roepen. Mama heeft me toen in mijn pyjama en naar bed geholpen.

Vaak komt zo’n aanval snel opzetten bij mij en is hij ook zo weer weg. Jammer genoeg is hij gebleven. De huisarts kon niks vinden zoals gewoonlijk. Hadden we ook niet verwacht. Wachten tot 6 april dus, dan is onze volgende afspraak in Brussel. Drie dagen lang heb ik helemaal geen lucht gekregen en nu begint het weer stukje bij beetje terug te komen. Ik kan weer een beetje normaal praten zonder direct naar adem te hoeven happen en het lijkt alsof ik ook weer beter vooruit kan met mijn hoeveelheid lucht. Of dit komt doordat ik nu weer meer lucht heb, of doordat ik me snel aangepast heb aan de hoeveelheid lucht die ik nu heb, weet ik niet. Dat blijft altijd de vraag met ‘het gaat beter’ haha.

Met minder lucht komt dus ook jammer genoeg sneller moe, meer pijn, waziger in mijn hoofd, meer rust moeten pakken, nog vergeetachtiger zijn… ga zo maar door. Ik vind het echt verschrikkelijk om te schrijven dat het nu weer een heel stuk slechter gaat, want dan voel ik me zo’n zeurpiet (en het is ook gewoon leuker om te schrijven dat het goed gaat!), maar goed, dit is nu de waarheid en die vertel ik bij deze: met mij gaat het niet lekker. Gelukkig geniet ik nog wel van alle leuke, kleine, mooie dingen die gebeuren en de lieve mensen om mij heen en dat is uiteindelijk toch het belangrijkste, mooie dingen en mensen die om je geven!

 

3 reacties op “Lyme update #9 Problemen met ademhalen & terugval

  1. je weet dat het op en neer gaat dus nu rustig aan. Je hebt gelukkig kunnen genieten van je goede dagen. En zeggen hoe het werkelijk gaat wil niet zeggen dat je zeurt.
    Als ik niet wil weten hoe het werkelijk met je gaat lees ik het toch niet. Ik neem mijn petje voor je af, zoals jij er mee om weet te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *