A kitchen full of spoons: havermout koekjes

De havermout koekjes van mijn oma, dat zijn echt zo’n beetje de lekkerste koekjes van de hele wereld! En ik mag ze met jullie delen!

Het is eigenlijk een heel gemakkelijk recept, want het is zo klaar en je kan er eindeloos mee variëren. Daarom vind ik deze koekjes maken ook zo leuk!

Okee, wat heb je nodig?

  • 2 koffie kopjes havermout
  • 2 koffie kopjes suiker
  • 2 koffie kopjes zelfrijzend bakmeel
  • 2 eieren
  • 250 gram boter
  • eventueel een half koffie kopje kokosrasp
  • eventueel chocolade druppels
  • eventueel twee eetlepels cacao

Wat ga je doen?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Smelt de boter in een pannetje.
  • Mix alle ingrediënten door elkaar heen.
  • Maak kleine bolletjes op een bakplaat waar vetvrij papier op ligt en druk deze plat. Let op, de koekjes zetten uit in de oven, dus leg ze niet te dicht naast elkaar.
  • Bak de koekjes ongeveer 10 minuten. Het hang een beetje af van de grootte van de koekjes hoelang ze in de oven moeten. Wanneer de randen van de koekjes goudbruin worden, kan je ze eruit halen. De koekjes zullen nog zacht zijn wanneer je ze eruit haalt, maar worden later hard.
  • Je kan ervoor kiezen om de koekjes te laten afkoelen, maar ik vind ze persoonlijk warm het lekkerste, dus… SMAKELIJK ETEN!
(Je kan ook kokosrasp toevoegen voor een knisperigere (is dat een woord gehe) textuur, chocolade druppels voor een chocolate chip cookie effect of cacao voor chocolade koekjes. Zoals ik al zei, de mogelijkheden zijn eindeloos!)

IMG_20151020_140024

3 reacties op “A kitchen full of spoons: havermout koekjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *