Help, ik verlies haar! Wat te doen bij haaruitval

Haaruitval
Door de lyme heb ik soms periodes waarin ik bossen met haar verlies. Het gevolg; nog dunner haar dan ik al heb en kale plekken. Hoe ga je daarmee om? Ik geef tips!

Elastiekjes zijn je beste vriend

 Wanneer je haren los zitten, verlies je de hele dag door haren. Op je kussen, op je kleren, hoppa op je lekker eitje. Ik draag veel staartjes in de tijd dat ik veel haren verlies en laat mijn haren pas echt los hangen wanneer ik ga douchen. Dan borstel ik mijn haren door en na het haren wassen ga ik een paar keer met mijn  handen goed door mijn haar. Dan haal ik hele bossen haar uit mijn haar, maar nu kan ik ze gelijk in de prullenbak gooien in plaats van dat ze door het hele huis liggen. Zorg er wel voor dat je elastiekjes niet te strak zitten. Misschien is het nog beter om een losse vlecht te hebben en anders een losse staart of knot, want anders ‘trek’ je je haren er weer uit door de kracht die op je haar staat.

Gebruik klipjes

Ik heb vooral kale plekken aan de zijkant  van mijn hoofd en wanneer ik mijn haren los laat hangen zie je die dus best goed bij mijn slapen. Daarom pak ik vaak de voorste plukken en doe ik die naar achteren met klipjes. Daardoor zie je die kalere plekken niet.

Volume creëren met haarlak

Wanneer je haren uitvallen, word je haar dunner en kan het soms heel zielig om je hoofd vallen. Bij mij helpt het vaak al heel veel wanneer ik met mijn hoofd naar beneden ga hangen en er dan haarlak in spuit. Hierdoor krijg je net iets meer volume. Ook helpt het tegen de statische haren die je nogal gauw krijgt wanneer je haar dun is.

Laat de föhn liggen

Door de hitte van je föhn gaat de kwaliteit van je haarzakjes achteruit, raakt je hoofdhuid geïrriteerd en word je hoofdhuid droger. Hierdoor vallen je haren nog sneller uit dan ze al doen. Mijn tip; probeer de föhn zo veel mogelijk te vermeiden. Mocht je wel elke dag willen föhnen, föhn dan met koude lucht.

Anti-klitspray

Borstel, klit, auw, pluk eruit… Van veel borstelen zelf valt je haar niet sneller uit, dat is bewezen, maar wanneer je haar in de klit zit en je gaat aan je haar ‘trekken’, dan willen de plukken nog wel eens wat sneller uitvallen. Gebruik daarom anti-klittenspray. Hierdoor is je haar makkelijker doorkambaar en hoef je dus minder te trekken.

Mutsen!

Mocht het nou echt niet lukken om die dunne haren en kale plekken te verdoezelen, dan kan je altijd nog een leuke muts of pet opzetten. Lekker makkelijk en je hoofdhuid is bedekt. Ook nog lekker warm tijdens deze koude winterdagen. Win win!
Hoe ga jij om met dunne haren en wat doe jij bij haaruitval?

3 reacties op “Help, ik verlies haar! Wat te doen bij haaruitval

  1. Ik heb van mezelf echt extreem dun haar, en ook niet zoveel haren als een gemiddeld mens. Daarnaast is stress echt een grote veroorzaker van haaruitval bij mij. Dit is echt een struggle for life, geloof ik. Niks ziet er fatsoenlijk uit, lang haar, kort haar, in een staart (echt heel sneu gezicht), ingevlochten (ook heel sneu). Wat ik nog wel eens wil doen is een messy knot. Dan lijkt het nog wat. Vooral droogshampoo, mousse en haarlak doen pogingen dit te redden, en een voedend maskertje op zijn tijd. Meer tips heb ik ook niet hihi

  2. hoihoi,

    ik heb van mezelf best dik haar gehad is ook dunner geworden. zoals je weet heb ik kort haar en ik los dit op door mouse, gelof wax in mijn haar te doen en soms in model houden met haarlak hierdoor voelt mijn haar een heel stuk dikker aan. maar dat zal per persoon wel verschillen denk ik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *