Lyme update #6 stoppen met de antibiotica

Verdrietig nieuws vanuit Lyme land 🙁

Een paar weken terug vertelde ik heel blij en een beetje zenuwachtig dat ik mocht gaan beginnen met mijn antibiotica behandelingen. Meteen was ik er heel erg ziek van, maar ze vielen mee. Ik had verwacht dat het erger zou zijn. Ik moet er wel bij zeggen dat ik toen nog aan het opbouwen was en dus nog niet op de volle sterkte zat. Ik heb een paar Herx aanvallen. Dat is de reactie van de borrelia bacteriën op de antibiotica. Eigenlijk is het een heel goed teken, maar je voelt je er honds beroerd door. Maar goed. Toen ik eindelijk na een paar weken van opbouwen op de volle sterkte zat, kreeg ik steken in mijn hartstreek. Heel eng en echt foute boel. Daarom zijn we naar de huisarts gegaan, maar buiten een hogere hartslag, kon zij niks vinden en werden we naar huis gestuurd met het advies om een paracetamol te nemen.

Toen de steken de volgende ochtend nog niet weg waren, belden we mijn Lyme arts in Maastricht op. De assistente zei dat we gelijk moesten stoppen met de antibiotica en dat de arts ’s avonds terug zou bellen. Deze zei dat ik eerst moest proberen om op de halve dosis te gaan zitten (100mg ipv 200mg) voordat ik helemaal zou stoppen met de antibiotica.

Een paar dagen ging het heel erg goed. De steken verdwenen, samen met de andere klachten. Mijn misselijkheid ging weg en ik kreeg mijn eetlust weer terug. Ook had ik veel meer energie en veel minder pijn. Een heerlijk gevoel! Helaas kwamen na een paar dagen de steken weer terug en toen kregen we te horen dat ik helemaal moest stoppen met de antibiotica. Een enorme tegenvaller, want elke dag dat ik geen antibiotica slik, is een dag waarop ik niet vecht tegen de Lyme. We moeten het er maar gewoon mee doen.

Ook nu ik gestopt ben met de antibiotica, zijn de steken nog niet verdwenen. Of er nu iets gebeurd is in mijn lichaam door de antibiotica waardoor mijn hart nu ‘getriggerd’ is, of dat de antibiotica gewoon nog niet uit mijn lichaam is, weet ik niet. Ik hoop het laatste, want het is een heel vervelend en beangstigend gevoel om steken te krijgen in je hartstreek. Hoe dan ook, eventjes geen antibiotica meer voor mij.

8 reacties op “Lyme update #6 stoppen met de antibiotica

  1. Het is een behoorlijke tegenvaller om te stoppen met de antibiotica. Even je lichaam laten rusten en weer met frisse moed verder. Xxx love you

  2. Wat jammer dat de antibiotica moet stoppen hopen dat er snel een oplossing voor je komt en dat je goed geholpen kan worden.je bent een doorzetter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *