Voor de trein springen, niemand hield me tegen

Dit verhaal deelde ik op facebook, maar ik wil hem hier ook nog een keertje delen omdat dit mij zo raakte…

Misschien heb je mij vandaag voor het spoor op de hoofdstraat zien staan. Ik ben niet gesprongen, ben dit ook nooit van plan geweest, mijn scootmobiel was kapot en toevallig voor het spoor tot stilstand gekomen. Het duurde eventjes voordat er hulp was van mijn moeder zodat ik ergens anders kon gaan staan. Ik heb daar zeker tien minuten gestaan voor het spoor, zeker 5 treinen voorbij zien komen. Als ik van plan was geweest om te springen, had niemand mij tegen gehouden. Een vrouw heeft van een afstandje van achter haar raam staan kijken. Tien minuten lang, maar heeft niks gedaan. Een andere man die een eindje verderop stond te wachten op het spoor zei tegen zijn vrouw dat hij naast mij zou gaan staan omdat hij het verdacht vond. Hij kwam inderdaad naast mij staan, maar vroeg niet of er iets was. Toen de spoorbomen open gingen, fietste hij aan. Er zijn een hele hoop auto’s en fietsers langs gereden in die tijd dat ik daar stond en allemaal keken ze nog een keertje om. Als ik had willen springen, had niemand wat gedaan en daar ben ik verdrietig om. Hoe eenzaam zouden die mensen zich voelen wanneer ze nog aan het twijfelen zijn daar aan het spoor en niemand houdt ze tegen. Hoe eenzaam zou Nynke zich gevoeld hebben toen zij sprong afgelopen week. Mensen vragen liever niks om zich niet ‘voor schut te zetten’, dan dat ze zo’n meisje redden. Alsjeblieft mensen, sta daar niet te kijken totdat zo’n meisje springt. Doe iets, spreek haar aan, bel de politie, probeer een gesprek met haar aan te gaan en het maakt niet uit waarover, maar doe iets! Dankjewel voor het lezen en dit mag gerust gedeeld worden.

2 reacties op “Voor de trein springen, niemand hield me tegen

  1. … dit doet me even niet weten wat ik moet zeggen. Wat een heftig verhaal! Raar dat onze maatschappij zo bestaat, ik kan me goed inbeelden dat er niemand wat vroeg. ‘Zo zijn we nu eenmaal’, maar we zijn helemaal niet goed bezig op die manier. Eerlijk gezegd, ik zou het misschien ook niet weten, wat ik zou moeten doen mocht dit me voor de ogen schieten. Maar ik weet zeker dat ik niet zomaar zou omkijken en verdergaan! Moedig dat je dit deelt, zal ongetwijfeld een sterk verhaal zijn die ik nog lang zal herinneren 🙂

    Liefs x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *