DIY: Typemachine oppimpen

Al heel lang wil ik zo’n gekleurde, retro typemachine. Na lang zoeken (en zien hoe duur die dingen zijn!), heb ik besloten een saaie te kopen en die op te pimpen!

Toen ik de typemachine kocht, was hij helemaal crème wit. Okee, nadat ik hem grondig schoon maakte, want oh wat was dat ding smering en rook hij muf haha. Met deze kan je rood en blauw typen, dat vind ik leuk, want dan kan je het kopje van bijvoorbeeld een recept rood maken en de rest blauw. Het is trouwens niet echt blauw, maar gewoon zwart, maar met het hendeltje rechts bij de rode en blauwe stip, kan je de kleur kiezen.

Ik kocht een hoop washi tape rolletjes en begon met plakken. Stiekem toch nog best wel veel werk om het netjes te maken, want er zitten veel bochten en hobbels in zo’n ding. Bij het “tippa” merkje heb ik de washi tape met een mesje recht afgesneden. Nadat alles be-washi taped was, heb ik er verdunde houtlijm overheen gesmeerd. Dat werkt heel goed om dingen vast te plakken. Hierdoor zie je alle randjes van de washi tape niet meer en lijkt het dus net alsof het zo hoort.

Zo ziet hij er van dichtbij uit.  De typemachine kostte trouwens €12,50 op marktplaats en de washi tape denk ik iets van €2,50. Dus in het totaal heb ik deze super leuke typemachine voor 15 euro ‘gemaakt’. In de koffer van de typemachine zat nog het originele aankoopbewijs. Een typemachine van 383 gulden, gekocht op 16 maart 1981 in West Duitsland. Heel leuk om dat te lezen!

Ik ben enorm tevreden over het resultaat en ik denk dat ik het ook niet anders gedaan zou hebben. Nu kan ik lekker veel typen met mijn nieuwe mooie typemachine!

1 reactie op “DIY: Typemachine oppimpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *