Lyme update #4 Afspraken in Maastricht

Vandaag heb ik een dubbele lyme update! 2x Maastricht is 2x nieuws! 

In de zomervakantie ben ik twee keer naar Maastricht geweest om mijn Lyme arts te bezoeken. Ik denk dat je wel kan zeggen dat de eindconclusie is dat ik binnenkort met de antibiotica mag beginnen. Heel spannend! Maar ik heb nog meer Lyme nieuws. Sinds een half jaar heb ik heel erg veel last van mijn longen en heb ik het gevoel dat ik te weinig lucht krijg. Alsof je met je hoofd onder je dekbed ligt en je eronderuit moet komen omdat het te benauwd wordt. Dat gevoel. Ik ben daarvoor al een keer naar de huisarts geweest, maar omdat die niks kon horen aan mijn longen, heeft zij er verder niks meer mee gedaan. Toen ik aan Dokter Schroeter vertelde dat ik zo’n last van mijn longen heb, maar de huisarts niks kon horen, wilde ze me meteen testen op Chlamydia Pneunomaie (nee, niet die geslachtsziekte). Chlamydia Pneunomaie is een co-infectie van Lyme die in je longen gaat zitten en bijna niet te horen is. Past dus eigenlijk precies bij wat ik nu heb. We moeten eventjes die uitslag afwachten voordat ik met de antibiotica mag beginnen, maar wanneer we de uitslag hebben, mag ik waarschijnlijk al vrij snel beginnen. Spannend!!!

Daarnaast heb ik slaapmedicatie gekregen omdat ik zo slecht slaap. Het is een antidepressiva. De naam weet ik eventjes zo snel niet. Hopelijk gaat dat wat verlichting geven. Pijn medicatie heb ik, hoewel ik er al heel vaak om gevraagd heb, nog steeds niet gekregen. Dat vind ik wel vervelend.

We hebben dus bloed geprikt, slaapmedicatie gekregen en een vooruitzicht op antibiotica. Spannend allemaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *