A kitchen full of spoons: Tomatensoep

Deze soep staat bij mijn vrienden bekend als De tomatensoep van mijn moeder en ik ga hem met jullie delen!

Wat heb je nodig? (voor 10 personen)

  • 300 gram half om half gehakt
  • 2 gesnipperde uien
  • 500 gram gezeefde tomaten
  • 350 gram tomato frito
  • 9 eetlepels appelmoes
  • bouillonblokjes voor 3 liter soep
  • 1 liter gekookt water
  • gerookte kipfilet
  • koffiemelk

Wat moet je doen?

  • Draai gehaktballetjes van het half om half gehakt en bak deze.
  • Doe ondertussen de bouillonblokjes in de pan met een klein beetje water.
  • Voeg dan de tomato frito en de gezeefde tomaten toe.
  • Gooi daarna ook de gehaktballetjes in de pan. Deze hoeven niet helemaal gaar te zijn, ze garen verder in de soeppan.
  • Gebruik het vet van de gehaktballetjes in je pan om de uien mee te fruiten (glazig bakken).
  • Doe daarna de appelmoes en de uien in de soeppan
  • Voeg de rest van het water toe en laat de soep daarna een uur lang pruttelen op een laag pitje.
  • Wanneer de soep (bijna) klaar is, moet je even proeven of de soep kruidig genoeg is, anders kan je nog een bouillonblokje toevoegen.
  • Wil je de soep extra lekker en mooi maken bij het opdienen? Voeg dan een kuipje koffiemelk per soepkop toe om hem extra romig te maken en gooi er reepjes gerookte kipfilet in voor extra smaak en textuur.

Dit is dus de lekkerste tomatensoep die er is (volgens mijn vriendenkring)! Smakelijk eten en ik hoor graag wat jij ervan vindt 🙂

1 reactie op “A kitchen full of spoons: Tomatensoep

Laat een reactie achter op Mama Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *