Flow weekly inspired: Wat doen we met al onze foto’s?

Foto’s, ik maak er altijd een hoop. Toch laat ik maar een handje vol afdrukken. Hoe weet je nou welke foto’s je kan kiezen en maken, en welke je misschien beter in de prullenbak kan gooien? Flow weekly geeft antwoord!

Om te beginnen, is het verzamelen van foto’s heel natuurlijk. De mens heeft van origine de drang om dingen te verzamelen. Toch kan een hele hoop foto’s hebben een ballast zijn. Je vindt die ene foto die je wilt laten zien niet terug en je moet al die foto’s nog een keer in een fotoboek plakken. Daarnaast verliezen foto’s hun kracht wanneer je er te veel hebt. Foto’s zijn een symbool voor een bepaalde tijd of een bepaald persoon. Wanneer je te veel symbolen hebt voor iets, verliest het zijn waarde. Het is beter om 4 hele mooie foto’s van iets te hebben, dat 20 slechte.

Foto’s worden vaak gemaakt om mooie herinneringen vast te leggen of uit angst om iets of iemand kwijt te raken, maar het moment ben je al kwijt. De tijd is verder gegaan en je hoeft niet alles vast te leggen om eraan terug te kunnen denken. Er komen nu ook weer mooie momenten en door van alles foto’s te maken om die momenten niet kwijt te raken, mis je er misschien één. Dat zou toch zonde zijn?

Hoe weet je dan wat voor foto’s je moet maken? Om te beginnen moet je foto’s maken van dingen waar je een verhaal bij kunt vertellen. Een foto van een berg is niet heel bijzonder. Zoek naar een herkenningspunt waaraan je kunt zeggen “dat was deze berg waar we toen naar toe geweest zijn met die en die en we aten in dat restaurant frietjes en toen viel de stroom uit”. Zonder herkenningspunten is die berg over tien jaar gewoon een berg die je ooit gezien hebt op vakantie. Daarnaast kan je ook ander beeldmateriaal toevoegen die hetzelfde effect hebben als een foto, zoals een gedroogde bloem die je ergens geplukt hebt of een kaart van de camping waar je stond. Dat zijn hele leuke extra’s aan je fotoboek.

En hoe zorg je dan dat je de aller mooiste foto’s in je fotoboek plakt? Koop voordat je je foto’s uit gaat zoeken al een fotoboek. Bekijk hoeveel pagina’s die heeft en hoe je je foto’s in wil delen. Daardoor zou je moeten weten hoeveel foto’s je nodig hebt om je boek te vullen. Zorg dat je aan het einde ook dat aantal foto’s hebt en dus niet meer! Hierdoor weet je zeker dat je alleen de aller beste foto’s in je album hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *