Lyme update #1 Naar de eerste hulp

Ik moest afgelopen zondag naar de eerste hulp. Wil je weten waarom?

Deze zondag ging het heel slecht met mij. Ik ging naar oma, want mijn tante uit Australië was in Nederland en vierde daar haar verjaardag. Toen ik in de middag bij oma aankwam, ging het fout. Ik kreeg hoofdpijn, werd misselijk en kreeg geen lucht. Het was er veel te warm en te druk voor mij. Ik vroeg om een paracetamol, maar ik kreeg hem niet goed doorgeslikt en in combinatie met het moeilijk kunnen ademen gaf dat een heel akelig gevoel.Ik kreeg geen lucht en werd licht in mijn hoofd. Anne-Marie bracht me naar huis. Wanneer alles na een tijdje nog niet stopte en juist erger werd, gingen we naar de eerste hulp. Volgens de arts daar een hyperventilatie aanval. Het lukte hem om mij weer redelijk rustig te krijgen. We gingen weer naar huis met de tip om heel overdreven rustig te blijven ademen.  Het hyperventileren zakte inderdaad na een paar uur zoals de arts had voorspeld. De benauwdheid echter niet. Ik vind het persoonlijk jammer dat hij daar niet wat meer aandacht aan besteedde, ik krijg nog steeds niet veel lucht. Woensdag gaan we gelukkig naar Maastricht, dan kom ik eindelijk bij een arts die weet hoe ze moet handelen met problemen bij een lyme patiënt. ’s Avonds was de grootste angst gezakt. Ademen ging weer redelijk, maar de hoofdpijn was nog niet helemaal weg, maar ik was er tevreden mee als je kijkt naar hoe het die middag ging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *