Flow weekly inspired: Ontdek wat je echt wilt

Naar welke opleiding ga je? Wat wil je worden? Waar ga je werken? Allemaal vragen waar je meestal lang bij na moet denken. Wat wil je nou ècht?

Zo vaak horen we dat de keuzes die we maken voor het leven zijn. Dat zeggen ze zodat we beter na gaan denken over wat we doen en willen. Door dit soort uitspraken wordt er veel druk gelegd op bepaalde keuzes en ben je bang om bepaalde paden te volgen. “Ik weet niet wat ik moet doen” komt dan al gauw naar boven. Het is ook eng om een beslissing te maken. Het is echter te makkelijk naar mijn idee om helemaal niks te doen. Doe tot dat je weet wat je wilt iets waar je blij en gelukkig van wordt. Misschien kom je er dan wel achter wat je wilt. Bij sommige mensen wordt er ook van hun omgeving veel verwacht, of nog erger, ze verwachte veel te veel van zichzelf waardoor ze een bepaald pad niet in durven te slaan. Ze zijn bang voor falen. Ik was dat ook toen ik begon met bloggen. Ik dacht dat andere mensen het vreemd zouden vinden en dat ik niet mooi kon schrijven. Ik zou falen als blogger. Toch ben ik begonnen. Nog steeds ben ik niet een top blogger, maar ik heb plezier gevonden in het schrijven. Het is mijn nummer 1 hobby geworden en ik ben super blij dat ik toch ben gaan bloggen. Wat zou je willen doen wanneer je niet kan falen, wanneer niemand zou oordelen en alles goed zou gaan? Vaak komt waar je naar verlangt dan al snel naar boven drijven. En het hoeft dan niet zonder falen te gaan en er zal altijd iemand oordelen, maar dit is jouw keuze en jouw leven. Strijdt voor wat je wilt.

Soms helpt het om je leven van een afstandje te bekijken. Waar steek je veel energie in, waar heel weinig. Komt dit overeen met wat je wilt of ben je te vaak bezig met dingen die je niet wilt? Waarom ben je daarmee bezig? Heeft het wel nut of kan je je energie beter gebruiken voor dingen die je WEL wilt. Hoe wil je je voelen en wat ergert je? Door te bedenken wat je niet wilt, kom je dichter bij wat je wel wilt. Hoewel deze zelfreflectie al een hoop kan helpen, hebben we vaak een vervormd beeld van onszelf. Wel liegen onszelf vaak onbewust voor. Dat heeft te maken met hoe we willen zijn. Vraag vrienden en familie wat jou blij maakt, waar je veel energie in stopt en wat je goede eigenschappen zijn. Vraag ze ook waar je slecht in bent en waar je minder blij van wordt. Je kan versteld staan van wat andere mensen over jou te vertellen hebben.

Ondanks dat ons vaak verteld wordt dat veel beslissingen invloed hebben op de toekomst, betekent dit niet dat je beslissingen voor het leven zijn. Overdenk niet en volg die kriebel in je onderbuik. Eigenlijk kom je dan altijd wel op je plek terecht en mocht je ooit je plan aan moeten passen, dan is dit geen falen. Je idee van je toekomst is veranderd. Je oorspronkelijke doel is niet meer hetzelfde als dat van nu of je hebt een handigere of leukere aanpak gevonden.

Tot slot kan je er ook op een creatieve manier manier achter komen wat je wilt. Maak een moodboard met plaatjes en teksten van dingen die je leuk vindt en wilt bereiken. Vaak vormt zich dan een beeld van wat je eigenlijk wilt. Of maak een dreamjar. Dat is een potje met briefjes erin. Op elk briefje schrijf je een droom. Iets wat je graag wilt. Dit is een reminder van dingen die jij wilt bereiken. Bij mijn vriend thuis hebben ze een fotoframe waar plaatjes aan hangen van wat ze willen. Dat werkt ook erg motiverend, vind ik zelf.

Wat wil jij graag bereiken en zijn er dingen waar je te veel energie in stopt terwijl dit niet je doel is? Ga je iets anders doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *