10x kleine geluksmomentjes

Geen idee waarom, maar van sommige dingen word ik gewoon heel bij. Ze slaan nergens op, maar geven me altijd een goed gevoel. Het zijn kleine geluksmomentjes.

Ik weet niet waarom, maar op de een of andere manier vind ik het heel magisch wanneer de zon door de streepjes van mijn rolluik op de muur van mijn kamer valt. Er komen dan stipjes op mijn muur die heel langzaam bewegen omdat de zon opkomt. Vooral op slechte dagen kan ik daar heel erg van genieten. Ik om dan meestal niet buiten en alleen ’s avonds beneden. Ik krijg dus niet veel mee van het weer, maar ook niet van het feit dat het buiten stormt of koud is. Wanneer ik de zon zie, voel ik me dus gelijk blij want die associeer ik met warmte. Die kleine bewegende stipjes op de muur maken mij dus altijd heel erg blij.

Ook wanneer Pip in de ananas zwemt die Pim voor Fred en Pip gekocht had voor kerst voel ik me heel bij. Fred is te groot om in de ananas te zwemmen en Pip doet het maar heel af en toe, maar wanneer ze erin zwemt, blijft ze ook aan de gang. Ze gaat er via één van de gaten in en gaat er dan weer bij een van de andere uit. Als ze er zin in heeft kan ze dat wel tien minuten lang volhouden. Nu zal je waarschijnlijk denken “waarom zou je in gods naam tien minuten lang naar een vis kijken die in een ananas zwemt?”. Ik heb geen idee! Ik denk dat het een soort rustgevend iets is om naar die vissen te kijken.

Een stukje lopen vind ik ook heerlijk… wanneer het gaat. Een stukje lopen met erge pijn in je benen is niet zo lekker. Daarom juist is een stukje lopen fijn, omdat je weet dat je dan een goede dag hebt. Ik vind wandelen sowieso heel fijn en het is nog leuker wanneer ik ook echt wandel en niet in een rolstoel zit.

Wij hebben een kleine tuin, zonder gaten in de schutting enzo. Dat is heel fijn voor onze cavia’s, want die mogen wanneer het lekker weer is gewoon buiten lopen door de tuin. Dat vinden ze altijd heel fijn en je kan echt heel lang kijken naar hoe die beestjes over de plaats huppelen. Vooral met Noockie is dat heel leuk, want die is super nieuwsgierig en wil alles zien.

Een reactie op een van mijn blogs, daar word ik ook altijd heel bij van. Ik vind het leuk om te zien dat iemand de moeite heeft genomen om een reactie te plaatsen. Dat betekent dat mijn blog goed was en dat iemand het waardeerde.

Wat ik ook heel lekker vind, is douchen. Verstand op nul, muziek op en lekker warm water dat over je lichaam heen stroomt. Warmte is goed voor mij, want dan ontspannen mijn spieren. Het liefst zou ik de hele dag onder de douche staan.

Een boek lezen lukt me niet zo vaak, want ik heb daar de concentratie niet meer voor. Daarom ben ik extra blij wanneer ik een boek (uit)gelezen heb. Lezen was altijd mijn favoriete bezigheid en eigenlijk is dat nog steeds zo, maar het lukt gewoon niet altijd meer. Dat maakt wel dat ik nog meer geniet van het feit dat ik een boek lees.

Sommige mensen zullen nu denken “ik weet wel leukere dingen om te doen”, maar ik vind opruimen heel rustgevend en fijn om te doen. Het idee dat je weer wat orde schept en alles er dadelijk mooi uitziet vind ik verslavend. Ook aan onnodige dingen weggooien ben ik de laatste tijd verslaafd. Gelukkig een hele goede verslaving. Beter dan mijn chocolade verslaving in ieder geval.

Dansen met Bas, Evi en Ilse kan ik maar heel soms en meestal betaal ik de volgende dag de prijs daarvoor, dus ik moet het ook goed plannen, maar ik vind het echt geweldig als het een keertje gebeurt. Ik voel me dan eventjes helemaal niet ziek en Bas en Evi vinden het ook altijd heel leuk. Ik geniet echt van dansen en muziek en dan zeker met mijn broertje en zusjes.

En dan een van de dingen die ik van kleins af aan al geweldig vond. Naar het bos gaan. Ik vind het fijn om in het bos te zijn, het ziet er daar allemaal zo mooi uit. Ik kijk dan graag omhoog naar de takken van de bomen die een dak boven het pad maken. Een hele tijd kon ik niet naar het bos omdat dat te zwaar is met de rolstoel, maar nu hebben we in Mierlo een bos gevonden met een rolstoel pad. Dat is een verhard pad die er wel uitziet als een gewoon pad. Daardoor kan ik heel makkelijk naar het bos en ik vind dat echt geweldig. Het wordt nu steeds beter weer en ik ben waarschijnlijk dadelijk weer vaak in het bos te vinden. In ieder geval zo vaak mogelijk.

Dat waren mijn kleine geluksmomentjes. Heb jij ook van die fijne momentjes die fijn zijn zonder dat je weet waarom?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *