Onderzoeken die ik ga doen

Drie maanden geleden zijn er weer een hoop onderzoeken voor mijn gezondheid in werking gezet. Tijd dus om jullie weer eventjes op de hoogte te houden. Welke onderzoeken doe ik en waarom?

Veel mensen zullen nu denken “hè, onderzoeken… je hebt toch al de diagnose fibromyalgie?”. Tja, klein nieuwtje: mijn nieuwe reumatoloog denkt dat er meer achter zit dan fibromyalgie en wil dus voor de zekerheid nog een hoop extra onderzoeken doen. Daar ben ik echt heel blij om, want daardoor wordt de kans groter dat ik iets heb waar een behandeling voor is. Toch is het ook wel weer eng. Wat als het wat dodelijks is? Wat als het erger wordt? Wat er geen behandeling is?

De test waar ik het meest zenuwachtig voor ben is de Borrelia Elispot-LTT. Dit is een lyme test. Een tijdje terug heb ik al een lyme test laten doen en je zou dus kunnen denken dat het erg onzinnig is om er weer eentje te laten doen, maar niets is minder waar! De test die ze in Nederland doen, is namelijk helemaal niet betrouwbaar… Nederlanders zijn gierig en houden liever de centjes in de broekzakken. Helaas geldt dit ook voor de zorg. De niet betrouwbare test is goedkoper, dus doet het lieve Nederland die test altijd. Zonder te vertellen dat er een betere is. Hoe ben ik er dan achter gekomen dat deze test bestaat? Via lisanneleeft.nl. Zij heeft die test laten doen en heeft dus lyme in plaats van fibromyalgie. De test is geheel op eigen kosten en veel artsen hebben er nog nooit van gehoord. Een week geleden heb ik bloed laten prikken voor deze test en gelukkig vroeg ik na of dat de bloedbuisjes naar Augsburg gingen, want dat was dus helemaal niet het geval. De bloedprik-afdeling dacht dat het naar Veldhoven moest. Nu moet ik eventjes wachten, maar de test wordt over een paar weken opnieuw gedaan. Heel spannend, want lyme is of te genezen of in het ergste geval dodelijk en de behandeling heeft een soort van chemo effect: je wordt er dood ziek van.

Verder ben ik vorige week op vitaminetekort, ontstekingswaarde, diabetes, allergieën, beenbergziektes, bloedziektes en ga zo maar door getest. Deze zijn wel goed gegaan en daar heb ik over anderhalve maand de uitslagen van. Ik ben benieuwd.

Over anderhalve maand weet ik dus waarschijnlijk meer te vertellen.

1 reactie op “Onderzoeken die ik ga doen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *