A kitchen full of spoons: Uitsteek koekjes

Mijn broertje en zusje (die normaal bij papa en Anne-Marie wonen) kwamen in de vakantie bij ons logeren. We kwamen toen op het idee om uitsteek koekjes te maken. Ze waren super lekker en het was leuk om weer eens te doen!

Wat heb je nodig? (ongeveer 100 koekjes) 

  • 340 gram boter op kamertemperatuur
  • 400 gram suiker
  • 4 eieren
  • 1 theelepel vanille extract
  • 625 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel zout

Wat moet je doen?

  • Klop de boter en suiker samen tot een romig geheel. Doe hier daarna de eieren en vanille extract doorheen. Goed mengen. Voeg daarna de bloem, bakpoeder en zout toe en meng alles tot een geheel.
  • Dek de bak af en zet hem minimaal een uur in de koelkast.
  • Zet de oven op 200 graden C.
  • Strooi een HOOP poedersuiker op het aanrecht, want het deeg plakt snel vast. Rol daarna het deeg uit tot een dikte van ongeveer 1 cm. Druk koekjes uit het deeg met een uitsteker en leg ze op 2 cm afstand van elkaar op de met bakpapier beklede pakplaat.
  • Bak de koekjes 8 tot 10 minuten in de oven en laat dan goed afkoelen.
  • Je kan ze eventueel daarna nog versieren met glazuur.

Smakelijk eten! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *