Als ik te moe ben voor huiswerk, waarom kan ik dan wel bloggen?

Soms krijg ik wel eens naar mijn hoofd geslingerd “dan heb je jouw huiswerk niet af en kom je drie dagen lang niet naar school, maar heb je wel je blog af!” Ik snap die reactie, neem het niemand kwalijk. Toch zou ik graag uitleggen waarom dat zo is.Mensen om mij heen hebben allerlei hobby’s: tennis, hockey, zwemmen, paardrijden, uitgaan, statten met vriendinnen, hardlopen, concerten bezoeken, logeren, afspreken, knutselen, dansen, ga zo maar door. Dit kan ik bijna allemaal niet. Wat blijft er dan over aan hobby…. bloggen! Daar kan ik al mijn emoties in kwijt en ik vind het super leuk.

Ik zou inderdaad iedere dag alleen maar aan mijn huiswerk kunnen zitten en de hele dag naar school gaan. Maar het gevolg daarvan is dat ik direct, wanneer ik mijn huiswerk af heb, naar bed moet omdat ik zo moe ben en dan waarschijnlijk niet eens kan slapen van de pijn. School en huiswerk kosten veel energie omdat je erg veel moet nadenken en dat kan ik niet altijd aan (en niet alleen omdat ik blond ben hoor). Bloggen daarin tegen gaat vanzelf. Ik schrijf over dingen die ik leuk vind en waar ik veel vanaf weet. De woorden rollen dan gewoon op het scherm en erg moe word ik er niet van.

Ook is het soms best moeilijk (eigenlijk vind ik het helemaal niet leuk om te zeggen, maar het is wel zo) om ziek te zijn. Bloggen zorgt ervoor dat ik mijn emoties kwijt kan. Dit deed ik van te voren met zwemmen, maar dat kan ik nu niet meer. Drie jaar lang was ik mijn uitlaatklep kwijt en GELUKKIG heb ik die nu weer gevonden. Bloggen houdt mij dus als het waren bij de psychologen vandaan, maar een beetje gek zal ik altijd blijven ;p

Daarnaast voel ik me door te bloggen nog steeds verbonden met de buitenwereld. Wanneer je drie dagen lang op bed ligt en de enige mensen die jij ziet je vriend, moeder, stiefvader en zusje zijn, dan voel je je erg buitengesloten. Door te bloggen en dan de reacties te lezen, voel je je niet zo “alleen”

Sommige dingen voor school niet doen en bloggen staan helemaal los van elkaar. Okee, niet helemaal. Als ik niet zou bloggen, dan zou ik een heel stuk minder gelukkig zijn omdat ik geen echte hobby heb en wanneer je je niet gelukkig voelt, lukt het ook niet echt om iets voor school te doen. Eigenlijk helpt bloggen mij dus om meer voor school te doen. Het klinkt gek. Toch is het waar, dus ik blijf lekker bloggen en doe voor school wat ik kan. Ik krijg ten slotte aan het einde van 5 HAVO toch het zelfde examen als de rest.

4 reacties op “Als ik te moe ben voor huiswerk, waarom kan ik dan wel bloggen?

 1. super ja je hoort vaak waarom kan je het een wel als je het ander niet kent.
  ik weet hoe rottig dit is.
  de een schrijft zijn emties via bloggen de ander via gedichten.
  ik schrijf vaak gedachten.
  over alles wat me bezig houdt.
  en soms schrijf ik het van me af.

  blijf doen wat je zelf fijn vind.

  groejtes christel

 2. Ik snap het helemaal hoor Lauri!
  Jammer dat er mensen zijn die dat niet snappen,daarom goed dat je het even uitlegd!
  Gewoon lekker blijven bloggen!

  Liefs Marion

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *