A Kitchen full of spoons: Arretjes cake

Arretjes cake, ik ben er helemaal weg van. De meeste recepten vind ik niet zo lekker, maar deze vind ik echt hemels!

Wat heb je nodig?

  • 250 gram bruine basterd suiker
  • 1 ei
  • 5 eetlepels cacao
  • 250 gram boter
  • 200 gram biscuit

Wat moet je doen?

  • Mix de suiker en het ei tot het een luchtig geheel is
  • lepel er lepel voor lepel de cacao doorheen

arretjescakec

  • kruimel de koekjes

arretjescakeb

  • laat boter smelten en voeg de boter en koekkruimels toe. Goed mixen.

arretjescakea

  • doe de mix in een bakblik, dek deze af en zet hem 6 tot 8 uur in de koelkast

arretjeskoelkast

 Smakelijk eten!

2 reacties op “A Kitchen full of spoons: Arretjes cake

  1. Arretjes cake is inderdaad lekker.
    heb je hem ook al een keer met Vanielie gemaakt.
    ik wel en dat is ook echt lekker.
    de speculaasjes kun ej ook vervangen door marie koekjes

    groetjes christel

    Arretjescake anders

    Arretjescake andersTaart en gebak
    4 porties uit Nederland
    In 15 minuten klaar
    Door lekker_koken
    9 sterren

    Ingrediënten
    speculaaskoekjes
    250 gram boter
    250 gram suiker
    1 pakje vanillesuiker
    25 centiliter melk
    50 gram vanillepuddingpoeder

    Bereidingswijze
    Maak een dikke vanillepudding van de melk, de suiker, de vanillesuiker en de vanillepuddingpoeder. Roer de boter tot die wit is en meng dan de lauwe pudding erdoor. Boter een rechthoekige schaal in zodat de bodem niet blijft kleven. Leg eerst een laag koekjes in de schaal, smeer dan een laagje puddingboter over de koekjes en herhaal dit tot de ingredienten op zijn. De laatste laag moet altijd van puddingboter zijn. Van boven strooi ik meestal nog wat verkruimelde speculaas. Laat de taart een tijdje in de koelkast staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *