Zenuwachtig voor komend jaar

Hoe wordt dit schooljaar voor mij en hoe gaat de klas op mij reageren, ik heb geen idee. Wat ik hoop is dat het een stukje makkelijker gaat worden dan vorig jaar.

Het nieuwe schooljaar, hoe gaat die worden? Ben ik gezond, ziek of nep ziek. Dat hangt af van mijn klas. Die gaan mij straks een stempeltje geven. Ga ik wel of niet vertellen wat er met me aan de hand is en nog belangrijker: gaat mijn lichaam het toelaten dat ik dit jaar wel naar school wil. Ik ben bang. Bang voor reacties en bang voor mijn eigen lichaam. Ik moet vertrouwen krijgen in iets wat je op elk moment als een baksteen kan laten vallen. Alsof je erop moet vertrouwen dat een tikkende tijdbom toch niet af zou gaan. In mijn geval zou hij ook niet af kunnen gaan, maar zo voelt het niet voor mij. Hij zal af gaan, alleen ik hoop nog niet dit schooljaar. Niet nu ik werk heb, niet nu ik een nieuwe klas heb en niet nu ik me eindelijk sinds 3 jaar weer ik heb geschreven voor een serieuze sport. Ga ik dit jaar met gym mee doen? Als ik dat niet doe komen er vragen… Als ik halverwege stop ben ik een aansteller en als ik helemaal niet gym is dat gewoon omdat ik er geen zin in heb,  als ik de mensen om me heen moet geloven. Zal mijn klas begrip hebben en nog belangrijker: mijn mentor. Stiekem wil ik het helemaal niet weten. Pieker niet over morgen, niet over gisteren en over nu valt niet te piekeren. Dat is veeeeel makkelijker gezegd dan gedaan.

Wish me good luck

 

1 reactie op “Zenuwachtig voor komend jaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *