Fi, een vriendin die je liever kwijt bent

Fibromyalgie is een vriendin die ik liever kwijt dan rijk ben.

Fibromyalgie is eigenlijk net een vriendin. Een opdringerige, bazige en irritant aanwezige vriendin. Je weet wel, zo eentje die je er gratis bij krijgt in een vriendengroep en ik dus in mijn leven. Alleen de pest is dat ik er bij mijn vriendin geen vriendengroep bij kreeg, mijn vrienden gingen weg en alleen zij bleef.

Fi kan er daarbij niet goed tegen als ze haar zin niet krijgt, heel irritant. Alles moet altijd op haar manier. Wanneer ik een keertje wil gaan bowlen met vrienden, laat zij al vanaf de 2e bal weten dat ze het er nog steeds niet mee eens is. Vervolgens maakt ze me ook duidelijk beter toch maar de volgende keer naar haar te luisteren, want nu loopt ze 3 dagen lang te mokken. Het erge is alleen, dat wanneer je toegeeft aan haar, ze je de volgende keer nog minder laat doen.

Ik stuur haar weg met medicijnen en therapieën en toch snapt ze de hint niet. Iedereen is wel eens chagrijnig en daar heb ik best begrip voor, maar Fi is echt ALTIJD chagrijnig.  Met als gevolg dat mijn humeur daar ook niet heel veel beter van wordt. Ze is eigenlijk net een klein kind, ze wil altijd aandacht en als ze die niet krijgt dan begint ze te zeuren. Daar wordt ik dan vervolgens hor en dol van.

Ik weet eigenlijk niet eens meer waar ik haar ontmoet heb. Volgens doktoren is ze een denkbeeldige vriendin, ze bestaat niet en er is niks aan te doen. Tot dat je zelf ook zo´n vriendin hebt. Soms ben ik bang dat ze mijn toekomst gaat verpesten met haar irritante gedoe. Ze kost zo veel energie dat ik me niet kan concentreren op school en soms heb ik al van te voren geen zin in iets. Ik weet dan toch al dat Fi gaat zeuren. Volgens Fi moet ik de hele dag in bed liggen, want alleen dan is ze tevreden, denk ik….

Maar ik vecht terug en laat mijn leven niet leiden door haar! We gaan samen werken en dat betekent ook dat zij zich soms een beetje aan moet passen. Zo hoort het ook bij vriendinnen. En misschien, als we allebei een beetje gewent zijn aan elkaar, kunnen we nog samen gelukkig oud worden ook. We zullen zien…

2 reacties op “Fi, een vriendin die je liever kwijt bent

  1. Hey lauri,
    het is misschien al weer een jaar geleden dat ik actief was op girlscene.nl (BelieveYourself) Ik moest laatst opeens weer aan girlscene denken en toen aan jou met al doorzettingvermogen. Dus wat heb ik gedaan ik heb jouw zo snel mogelijk opgezocht en nu zit ik hier een bericht te typen. Maar ik blijf het stoer van je vinden dat je erover blogt, jezelf telkens opraapt en doorgaat en ik hoop dat Fi het wat makkelijker voor je gaat maken.
    Succes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *